POTRESNO: Utopili mu se žena i sin, ali on danima spasava tuđe živote!

Doselio se u Obrenovac kao izbeglica sa Kosova, gde su mu pobili porodicu a sada je u poplavama izgubio dvogodišnjeg sina i suprugu, ali i dalje ima snage da spasava živote.

Slobodan Nedeljković Džambo (25) izgubio je suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama koje su zahvatile Srbiju, pa ipak već danima spasava živote po poplavljenom Obrenovcu.
Kada su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kada se vratio na krov, njih više nije bilo, prenosi “Informer”.

Da tragedija bude još veća, kada je imao šest godina porodica mu je pobijena na Kosovu, a on je u Obrenovac došao kao izbeglica 1999.
Pokušao je da ih pronađe u prihvatilištima u Beogradu, nadajući se da se nisu potopili, već da ih je spasao neki čamac. Nažalost, još uvek ih nije pronašao.
– Sada pomažem drugima i nadam se da ću naći njihova tela, bar da ih sahranim kako dolikuje – izjavio je Nedeljković, plemeniti mladić koji već danima ne spava, spasavajući uplašen narod.

Sandzakhaber / Izvor: Telegraf

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO