Prekinuta serija Rome u Torinu. Domaćin lideru “otkinuo” bod

67

Fudbaleri Torina uspeli su da zaustave Rominu neverovatnu seriju od 10 uzastopnih pobeda.

Roma je utakmicu otvorila na svoj način, držeći loptu u svom posedu mnogo više nego protivnička ekipa. Većina prvog poluvremena se igrala na sredini i ekipse su se bukvalno taktički nadigravale na tom delu terena. Medjutim, u 28. minutu utakmice neopreznost odbrane Torina koristi Balzareti i sjajno upošljava Miralema Pjanića koji asistira Strotmanu za 1:0. Već tada su svi pomislili da će Roma lagano doći do nove 11 pobede u nizu. Na poluvreme se otišlo tim rezultatom.

Drugo poluvreme, druga priča. Čudno je to da je Roma inicijativu prepustila domaćinu koji je stvarao priliku za prilikom iako su gosti visoko kvalitetniji tim. To povlačenje na svoju polovinu im se i obilo o glavu u 63. minutu kada je Ćerći poravnao na 1:1. Tek tada su Rimljani krenuli kao u prvom poluvremenu, ofanzivno, ali igrači Torina su napravili bedem koji je za Romu bio neprelazan u ostatku utakmice.

Ušli su u igru i Adem Ljajić i Markinjo koji su uneli malo živosti u napad Rome, ali sve što su uspeli je to da preko Ljajića dva puta zaprete iz slobodnog udarca.

Dakle, ostalo je 1:1 i tako se Roma nije domogla tog famoznog 11 – og uzastoponog trijumfa, čime bi izjednačila rekord Totenhema star 56 godina i dala sebi šansu da taj rekord i pretekne jer u narednom kolu igraju kući protiv puno slabije ekipe Sasuola.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO