Prigodnim kulturnim programam obilježen dan Bošnjaka u Sjenici

Sjenica – BIBLIOTEKA „MUHAMED ABDAGIĆ“ I USTANOVA KULTURE  su 20.11.2013. godine prigodnim programom obeležili  su sinoć Dan Sandžaka, u sali Doma kulture.

sjenica

Čestitke povodom Dana Sandžaka uputili su predsednik opštine gospodin Hazbo Mujović, direktorica Biblioteke gospođica Edina Hamidović u ime kolektiva Biblioteke, a naravno čestitke smo dobili i od Ustanove kulture.

Obeležavanjem Dana Sandžaka, dobili smo puno novina, kao npr. direktorica Biblioteke Edina Hamidović je otkrila koji su pobednici Prvog nagradnog literarnog konkursa „Čitajte sa nama“. Pobednicima je direktorica uručila diplome za osvojeno mesto, novčanu nagradu, kao i nagradu iznenađenja. Napominjemo, Biblioteka je po prvi put organizovala proslavu Dana Sandžaka.

Po završenoj dodeli nagrada, direktorica Biblioteke Edina Hamidović je podsetila sve prisutne da je u letnjem periodu Biblioteka organizovala Prve letnje kreativne radionice. Naglasila da se na kreativnim radionicama moglo naučiti puno toga u oblasti obrazovanja, kulture, društva itd., ali da su naučili još nešto. To nešto, bilo je veliko iznenađenje za sve koji su se nalazili u Sali Doma kulture. O čemu se radilo? Direktorica Biblioteke je zamolila sve prisutne da svi zajedno daju podršku KREATIVNOM TIMU 2013 BIBLIOTEKE, s obzirom da nastupaju po prvi put. Bila je u pitanju koreografija“Košuta“ koji je režirala mlada direktorica  Edina, sa kreativnim timom koji inače i vodi.

Čestitke kreativnom timu Biblioteke, njihovom vođi – direktorici Edini Hamidović, i radnom kolektivu Biblioteke na velikom uspehu, uz želju da i dalje nastave uzlaznom putanjom, kao do sad.

Na kraju programa smo mogli odgledati prelijepi film o Sandžaku. Čestitke upućujemo direktoru ustanove kulture Ermedinu Kolašincu, kao i radnom kolektivu kulture.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO