Pronađite izgubljeni Android smartfon

Ako izgubiš Android smartfon, pokušaj ovo…

Prvo, potrudi se da niko ne dođe do tvojih podataka i sadržaja u telefonu, a onda i pogledaj gde se, otprilike, nalazi..

whitesmoke_35627724_22

Izgubiti telefon ili saznati da ga je neko ukrao svakako nije prijatno iskustvo. Ipak, Google-ov novi servis mogao bi da makar malo pomogne u njegovom lakšem pronalaženju i zaštiti ličnih podataka, piše Mondo.

Google je početkom avgusta najavio novi servis, po ugledu na Apple i Windows Phone, Android Device Manager, koji omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona i brisanje sadržaja smartfona sa udaljenih mesta.

Ukoliko niste sigurni gde ste u kući ostavili telefon, a sigurni ste da ga niste izgubili možete čak i da pozovete svoj telefon, odnosno da na njemu aktivirate zvono na maksimalnoj jačini zvuka, kako biste ga lakše pronašli.

0296007.74

Android Device Manager omogućava praćenje ukradenog ili izgubljenog telefona na mapama u realnom vremenu, zajedno sa informacijama o njegovom kretanju.

Ove mogućnosti će uskoro biti dostupne za sve Android uređaje 2.2 verzije i novije, korišćenje će, naravno biti besplatno, a biće ponuđena i aplikacija za lakše i brže korišćenje novog servisa.

Google na svom zvaničnom blogu navodi da je samo potrebno biti ulogovan na Google nalog kako bi se svi servisi Android Device Managera koristili.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO