Propali pregovori radnika Zastave INPRO i predstavnika Vlade

592

Pregovori Štrajkačkog odbora “Zastave INPRO” i predstavnika Ministarstva rada propali su i pre nego što su počeli. Obe strane su zahtevale da se sastanak održi na “domaćem terenu”, zbog čega na kraju do njega nije ni došlo.

Radnici Zastave INPRO, invladidi rada, tražili su da se sastanak održi u magacinu preduzeća, u kome već 44 dana štrajkuju glađu. S druge strane, predstavnici Vlade nisu odustali od namere da se pregovori odže u prostorijama Grupe “Zastava vozila” u zdanju kragujevačkog Gradskog doma

“Nismo pristali da naš tročlani Štrajkački odbor ide ponovo u kabinet Dragana Srejovića, generalnog direktora Grupe ‘Zastava vozila’, da pregovara, jer su svi invalidi rada to zaključili na zboru. Mi smo na izmaku snaga. Bili smo strpljivi 44 dana, a danas ćemo popodne doneti odluku o radikalizaciji štrajka glađu”, rekao je za N1 Stevan Pušonja, predsednik Štrajkačkog odbora.

Direktor “Zastave INPRO”, Milenko Betulić, je za N1 potvrdio da do pregovora nije ni došlo

“Nastavka pregovora danas nije bilo, niti će ga biti. Lokacija sastanka nije odgovarala obema stranama. Invalidi su insistirali da to bude u fabrici, a ljudi iz Beograda su zahtevali Gradski dom”, rekao je Betulić.

izvor: N1