PRUGA RAŠKA- NOVI PAZAR ODRŽIVA! Na Mihajlovićeva

Novi Pazar – U Beogradu je danas održan veoma važan sasatanak povodom inicijative za oživljavanje nekadašnje ideje o izgradnji pruge od Raške do Novog Pazara. Na sastanku su učešće uzeli predstavnici Železnica Srbije, Saobraćajnog instituta CIP, Vodoprivrede i zainteresovani korisnici buduće pruge.


Pedesetih godina prošlog veka postojala je ideja o gradnji pruge od Raške do Novog Pazara koja nikada nije realizovana. Inicijativom Kasima Zoranića, savetnika u Srbija vodama i člana Skupštine Železnica Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak zainteresovanih strana o oživljavanju ove ideje. Pruga bi bila od neprocenjivog značaja za ovdašnju privredu( rudnik Štavalj, Ukras, AD „Novi Pazar put“ itd), za razvoj turizma i privlačenje investitora.
„Od kojeg je značaja ova pruga govori i podatak o prisutnima na ovom sastanku iz Novog Pazara i Beograda. Svaki ozbiljniji investitor koji želi da investira u neki kraj prvo gleda kakva je infrastruktura, kakva je pristupačnost autoputu,železnici, aerodromu. Nažalost mi od toga nemamo ništa. Ovo je zaista veliki korak ka jednom napretku, ka zapošljavanju većeg broja radnika i kvalitetnije životu svih građana Novog Pazara“, rekao je Elvir Hamidović, glavni gradski urbanista.
Posle ovog sastanka sledi dogovor ministara Rasima Ljajića i Zorane Mihajlović i početak posla na izradi projektne dokumentacije. Pruga bi imala 10 mostova i jedan tunel. Izgradnja bi koštala oko 45 miliona evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO