Puter na glavi – Milorad Veljović stopirao istrage?!

BEOGRAD – Selektivna pravda.

Direktor policije Milorad Veljović koči procesuiranje tri velike afere koje je Kurir otvorio i čuva u fioci krivične prijave DRI protiv potpredsednika pokrajinske vlade. Nijedna istraga mutnih radnji bivšeg predsednika Inđije ne pomera se s mrtve tačke!

Sumnjivi poslovi

Goran Ješić je prošle godine bio pod istragom državnih organa zbog sumnjivih poslova koji su sklapani u Inđiji u vreme kad je vodio tu opštinu, a na proveri je bila i njegova imovina – stan u Beču i Novom Sadu. Pod lupom su bili poslovi sklapani u vreme kad je Ješić bio predsednik Skupštine opštine Inđija, a predmet istrage – kupovina stana u Beču i Novom Sadu. Ješića je češljala i Agencija za borbu protiv korupcije, a vanredna kontrola njegove imovine počela je 26. aprila prošle godine, posle objavljivanja vesti u medijima da je kupio stan u Beču od 116 kvadrata, vredan oko 250.000 evra.

Moćan zaštitnik... Milorad VeljovićMoćan zaštitnik… Milorad Veljović



– Agencija je započela istragu, ali se dalje od toga nije išlo jer svi znaju da Ješić u policiji ima jaka leđa. U policiju je stiglo 14 krivičnih i prekršajnih prijava protiv njega, ali su zataškane. Čak i policijske istrage koje su bile pokretane protiv Gorana Ješića bile su skrajnute, stavljene u fioku, kako se pričalo, po Veljovićevoj preporuci. Zašto ga Veljović štiti, to niko ne zna – kaže izvor Kurira iz vrha policije.

Podsetimo, protiv Ješića su podnete krivične i prekršajne prijave koje ga terete za nenamensku isplatu raznih naknada u iznosu od čak 55.434.000 dinara, kao i za kršenje zakona jer nije sproveo postupak javne nabavke za usluge u iznosu od 20.959.000 dinara.

Ješić juče nije odgovarao na pozive KuriraJešić juče nije odgovarao na pozive Kurira



Muljanje sa naknadama

Kako je Kurir pisao, DRI je u aprilu ove godine podneo krivične prijave protiv Ješića, kao i šestoro njegovih saradnika u opštini Inđija zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca u 2012, što je navedeno na sajtu te institucije. Na sajtu je objavljeno da su predsednik opštine Inđija i Opštinsko veće bez pravnog osnova isplatili naknade pomoćnicima predsednika opštine u iznosu od 487.000 dinara. Takođe, bez validne dokumentacije platili su 8.850.000 dinara za medijske usluge, dok su 200.000 dinara dali za fizičko-tehničko obezbeđenje manifestacija i izradu pehara, a uprava Inđije je protivzakonito uplatila i 18.860.000 dinara za usluge JKP „Komunalac“, navodi se na sajtu.

Kurir, 29. april 2013.Kurir, 29. april 2013.
Kurir, 3. maj 2013.Kurir, 3. maj 2013.
Kurir, 4. maj 2013.Kurir, 4. maj 2013.
Kurir, 17. april 2014.Kurir, 17. april 2014.

 

Pitanja na koja Veljović nije hteo da odgovori:

* Zašto nema pomaka u istragama protiv Gorana Ješića?

* Da li vi na bilo koji način štitite Gorana Ješića?

* Zašto štitite Gorana Ješića?

 

izvor.Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO