Radnici FAP-a: “Zukorliću moraš nazad” – ovo je totalna blokada

Priboj – Hiljade automobila, kamiona i šlepera stoje u Priboju i okolini, sve gradske i prigradske ulice su zakrčene i vlada potpuni haos nakon blokade železničke pruge Beograd-Bar i magistralnog puta od Priboja ka međunarodnom graničnom prelazu Uvac, između Srbije i BiH.

20131028-130303.jpg

Danas oko 10 sati sa barikada na magistralnom putu vraćen je i muftija Muamer Zukorlić sa svojom pratnjom, koji se iz Sarajeva zaputio u Novi Pazar. Iako je njegovo obezbeđenje pokušalo da ubedi štrajkače oni su bili odlučni “Morate nazad ovo je totalna blokada” Muftija se vratio nazad u Bosnu, pa je preko Mokre Gore i Užica otputovao za Novi Pazar. Na pruzi i magistralnom putu je najmanje par hiljada građana Priboja i radnika FAP-a, koji izuzev kola hitne pomoći – ne puštaju nijedan automobili ili kamion.

Pribojci kažu „da im je zbog FAP-a došla voda do grla i dok Vlada Srbije ne reši status FAP-a, kroz Priboj više neće proći nijedan voz niti bilo kakvo transportno sredstvo“. U Priboju je život bukvalno stao, prisutna je velika neizvesnost i iščekivanje šta će se desiti, grad je blokiran i automobilima, putnicima namernicima, ali i brojnom policijom, a uz vazdušne sirene koje zavijaju sa mesta blokade pruge Beograd-Bar, sve potseća na ratno stanje iz vremena NATO bombardovanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO