Raspisan konkurs za nagradu “Aladin Lukač”

Novopazarski Kulturni centar raspisao je danas konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje za već objavljenu knjigu poezije u prošloj godini autora koji nisu stariji od 28 godina. 

Koordinator programa u Kulturnom centru Hasna Ziljkić rekla je radiju Sto plus da se na ovaj konkurs mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.

Ona je dodala da je uz prijavu obavezno dostaviti tri primerka knjige objavljene u prošloj godini , adresu i telefon autora, a žiri će uzeti u obzir sve prijave pristigle do 20. aprila.

Ziljkićeva je istakla da se ove godine zbog nedostatka finansijskih sredstava kasnilo sa rapsivanjem konkursa, ali da se uprkos tome očekuje veliki broj prijava.

“Ovo je svakako podsticaj za mlade autore koji pišu poeziju da što pre objave svoju knjigu. Očekujemo veliki odziv kao i svake godine, jer su se autori tokom prošlog meseca puno raspitivali zašto se kasni sa raspisivanjem konkursa”, rekla je Ziljkićeva.

Odluku o pobedniku konkursa žiri će doneti krajem aprila, a svečano uručenje nagrade biće održano u maju ove godine.

Nagrada koja će biti jedna i nedeljiva iznosiće 25.000 dinara. Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

Izvor : Sandzakhaber.net/ Radiostoplus.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO