Rastoder – Zadovoljni smo rezultatom u Petnjici

Sandžak – Petnjica- Rezultat Socijaldemokratske partije (SDP) na izborima u Petnjici svojevrsni je nagovještaj prekompozicije ukupne političke scene u Crnoj Gori, smatra potpredsjednik te stranke, Rifat Rastoder.

rastoder

On je rekao da je za tu partiju, nakon lokalnih izbora, svakako najzanačajniji izborni rezultat u Petnjici, gdje je ta partija osvojila 34,3 odsto glasova ukupnog broja izašlih birača, odnosno 11 odborničkih mjesta.

“Tim prije što je on svojevrsni nagovještaj prekompozicije ukupne političke scene u Crnoj Gori, naravno u prilog kontinuiranom trendu jačanja izvorne socijaldemokratske ideje, odnosno SDP-a”, kazao je Rastoder agenciji MINA.

On je rekao da su u SDP-u očekivali još veću podršku, imajući u vidu presudnu ulogu te partije u vraćanju statusa opštine Petnjici, poslije 56 godina.

“Ali smo, ipak, sasvim zadovoljni i zahvalni svima koji su za nas glasali, kao i ostalim građanima i žiteljima Bihora što su pokazali visok nivo građanske i političke kulture i posebno hrabrosti, i nijesu podlegli bilo kakvim i bilo čijim strastima ili pritiscima”, kazao je Rastoder.

Zbog toga ih, kako je naveo, i smatra jedinim pravim pobjednicima prvih izbora u novoobnovljenoj opštini „i to bi svi akteri minulih izbora trebalo da imaju u vidu“.

Rastoder je ocijenio veoma značajnom činjenicu da niko od aktera nije ostvario većinu koja bi mu omogućila apsolutnu vlast u Petnjici, što znači da će biti neophodan međupartiski dogovor.

“SDP je bio i ostaje otvoren za konstituisanje vlasti od najsposobnijih predstavnika svih građana, bez obzira na partijsku ili bilo koju drugu pripadnost”, poručio je on.

Komentarišući poziv lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića socijademokratama da napuste vladajuću koaliciju i formiraju tehničku vladu sa opozicijom, Rastoder je kazao da je odgovor SDP-a poznat.

“Ne treba nam vlast bez izbora”, poručio je Rastoder.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO