Retro Facebook: Testira se opcija ‘Host Chat’ iliti uvođenje soba za brbljanje

hostchat_1Ranije je već procurila informacija da Facebook testira sastavljanje poruka direktno iz mjesta za postavljanje statusa, a sada možemo vidjeti i kako će to točno i izgledati. Naime, radi se o novoj opciji privremeno nazvanoj Host Chat, u sklopu koje će korisnici moći započeti razgovor s prijateljima, ali tom će se razgovoru moći pridružiti i druge osobe.

Kako TechCrunch doznaje, opcija će omogućiti korisnicima da otvore sobe za chatanje kojima se mogu pridružiti njihovi prijatelji bez posebnog poziva. Ako ste i sami visili na chatovima u rano doba interneta, onda vam je jasno zbog čega bi se Facebook mogao okrenuti ovoj pomalo retro opciji – da bi korisnici provodili još više vremena na stranici ćaskajući s prijateljima, ali i osobama koje možda ne poznaju. Opcija se testira na manjem broju korisnika, stoga za sada nije dostupna većini, a nije niti poznato kada će i hoće li uopće biti.

Borba za brbljavo tržište
Razumljiva je Facebookova borba što veću za razmjenu poruka među korisnicima, posebice kada platforme poput WhatsAppa, Vibera, japanskog Linea i drugih uzimaju svoj dio kolača, a tu su i stariji igrači, poput SMS-a, iMessagea i Googleovog Hangoutsa. Razmjena poruka predstavlja veliku količinu interakcije, ali i direktnu monetizaciju kroz oglase i sve popularnije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO