Šaćirović: Od danas sam samostalni odbornik 

Obavještavam javnost da sam donio odluku o istupanju iz odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije u Skupšini Novog Pazara, te da ću svoj dalji odbornički rad nastaviti u svojstvu samostalnog odbornika.

Razlog za ovu odluku leži u mojoj konačnoj spoznaji da sam napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka napravio životnu grešku i time se ogriješio prema Bogu, prema Islamskoj zajednici, prema muftiji Muameru Zukorliću i prema svim saradnicima i prijateljima.
Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moja tewba bila primljena kod Stvoritelja i kako bi zatražio i dobio halaluk od svih koje sam svojim ranijim nepromišljenim činom povrijedio. Ovim potvrđujem da jesam griješnik al’ nisam izdajnik iako je taj moj čin tako izgledao.
Sami zadah mog ranijeg postupka poučio me je da je izdaja najgori čin i put pune propasti, zato želim da svi oni koji su u sličnoj situaciji izvuku pouku iz mog postupka. Negativno iskustvo koje sam stekao iz onoga što sam učinio je od neprocenjive vrijednosti.
Razlog moje greške je ljudska slabost i zabluda u koju sam upao i koju ne bih poželio nikome. Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu ovosvjetsku dobit jer sam se uvjerio da su čast i dostojanstvo koje sam imao prije greške Božji dar koji ne može da vam donese nikakva vlast niti politika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO