Samo jedna ispravna ponuda za Galeniku

581

Britansko-ruski konzorcijum “Fronter i Petrovaks” (Frontier Pharma Limited i LLC NPA Petrovax Pharm) jedini je dostavio ispravnu ponudu za strateško partnerstvo u beogradskoj farmaceutskoj kompanija “Galenika”, objavio je RTS.

Za kupovinu “Galenike” stigle su tri ponude, a kompanije iz Indije i Brazila, Cadila Pharmaceuticals Limited i EMS S.A, nisu ispunile uslove javnog poziva, ustanovila je Komisija za sprovođenje strateškog partnerstva za “Galeniku”.

“Ministarstvo privrede će Vladi predložiti da se ponuđač – Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije, proglasi “izabranim ponuđačem”, te da se s ovim ponuđačem otpočnu pregovori”, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Kako se objašnjava, uredbom o strateškom partnerstvu određeno je da u slučaju da u postupku samo jedan učesnik ispunjava uslove i kriterijume postupka, Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku o tome sačinjava izveštaj koji se preko Ministarstva privrede dostavlja Vladi.

U skladu sa Uredbom, Vlada će na osnovu tog izveštaja doneti odluku da li će se otpočeti pregovori sa ovim konzorcijumom.

Rok za pregovaranje je 90 dana.

Tehničke ponude za “Galeniku” otvorene su pre mesec i po.

Britansko-ruski konzorcijum ponudio je cenu od minimalnih sedam miliona evra za 25 odsto vlasništva srpske kompanije i planira da sadašnji broj od 1.400 radnika smanji za polovinu.

izvor: N1