Sanacija puta Novi Pazar-Sjenica

Lepo vreme omogućilo je radnicima Preduzeća „Novi Pazar put“ da  počnu radove na sanaciji puta Novi Pazar –Sjenica od Vučinića do Belih voda. Zabeležili smo danas radove na deonici puta od Suve Ćuprije do Vučinića.

Put Novi Pazar–Sjenica u jako je lošem stanju. Na pojedinim deonicama saobraćaj je usporen zbog brojnih oštećenja kolovoza. Tome je doprinela i veoma hladna zima i velika količina upotrebljenih posipnih materijala.

Prvo, još uvek zimsko sunce, radnici Preduzeća „Novi Pazar put“ koriste da koliko-toliko saniraju kolovoz na deonici puta od Vučinića do Belih voda. Danas su radili kod Suve ćuprije i dalje kilometar prema Vučiniću.

„ U pitanju je lom celokupne kolovozne kontrukcije na ovoj deonici, tako da moramo u prvoj fazi da menjamo kontrukciju, pa zatim kvalitetnim tamponom da to saniramo. U drugoj fazi, kada to vreme dozvoli, uradićemo i asfaltni sloj„ , kaže Nermin Ljajić, šef Održavanja puteva u Preduzeću „Novi Pazar put“

Asfaltiranje zakrpljenih deonica biće moguće tek u aprilu kada počinju takvi poslovi i kada proradi asfaltna baza Prediuzeća „Novi Pazar put“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO