Saznajemo – Patrolni Četnici drvokradice u Kuršumliji!

Kosovo, Srbija – Četnički pokret komandanta Bratislava Živkovića najavio je da će započeti patroliranje duž granične linije sa Kosovom u reonu sela Dobri do u Kuršumliji. Iz Četničkog pokreta saopštavaju da su se odlučili na ovaj korak poslije povlačenja žandarmerije iz baze Trpeze u ovom selu, i najave o zatvaranju baze, piše list “Pravda”.

Sandžakhaber saznaje da ova grupa zapravo želi da se bavi sečom i krađom šuma na prostoru Kuršumlije!
Kako tvrdi izvor Sandžakhabera to je sada unosan biznis a kada se šume pokradu obavezno izbije požar kako bi se sve zataškalo a dokazi nestali!

“Po dobijanju informacije da nove srpske vlasti žele da povuku žandarmeriju iz baze Trpeze, komandant Četničkog pokreta Bratislav Živković je hitno poslao svog povjerenika za Pčinjsku oblast Predraga Dimića i njegovog zamjenika na teren već sljedećeg dana. Baza žandarmerije Trpeze je veoma važna jer štiti planinska srpska sela i mahale od Merdara do Medveđe od upada albanskih terorista sa prostora Kosova. Ovi zlikovci su do sada već ubili nekoliko Srba i krali stoku i šumu. U tom pogledu prisustvo žandarmerije i vojske im je jedina nada i kolika tolika sigurnost. Na vijest da se žandarmerija povlači strah se uvukao u mještane prije svega sela Dobri Do, Sekirice i ostalih mahala koje su smještene uz samu liniju razdvajanja. Povjerenik Četničkog pokreta Predrag Dimić je u razgovorima sa mještanima i predsjednicima ovih sela prenio zabrinutost Četničkog pokreta za njihovu bezbjednost i ponudio da četnici preuzmu patrole duž granice”, saopštavaju iz Četničkog pokreta, piše beogradska “Pravda”.

U Četničkom pokretu se nadaju da će vlast odustati od zatvaranja baze u selu Trpeze ali da je “Prvo četničko odjeljenje spremno, da na poziv, odmah zamjeni žandarmeriju u zaštiti srpskog stanovništva u ovom području”.

“Četnički pokret sada čeka informaciju da li će žandarmerija otići ili ipak ostati da brani srpski narod. Mi smo spremni!”, kažu u Četničkom pokretu. Inače, riječ je o Četničkom pokretu koji je poslao dobrovoljce na Krim u vrijeme najveće krize na ovom poluostrvu, a i o Pokretu koji je učestvovao u ratu na Kosovu. Prema posljednjim informacijama žandarmerija se juče privremeno vratila u Trpezu, ali je i dalje neizvjesno da li će ova baza nastaviti da postoji.

20140430-110936.jpg

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO