SDA – Ugljanin se nije izvinio Ljajiću

Novi Pazar – Centar za komunikaciju sa medijima SDA Sandžaka čiji je predsednik Sulejman Ugljanin izdao je danas saopštenje za javnost kojim tvrdi da se Ugljanin “nije izvinio Ljajiću i nema za šta”.

“Rasima Ljajića optužuju članovi njegove stranke i bliski drugovi za mnoge politički motivisane zločine, počev od politički motivisanog ubistva Ruždije Durovića i drugih zločina protiv SDA Sandžaka” kaže se u saopštenju koje prenosi Beta.

U skladu sa tim postavlja se pitanje sa kojim ciljem je SNS pružio utočište Rasimu Ljajiću na svojoj izbornoj listi?

Kako misli Vučić da rješava pitanje organizovanog kriminala u Srbiji sa Rasimom Ljajićem koga najbliži saradnici i drugovi, preko medija, javno optužuju za organizovani kriminal i zločine koji su se desili, a koji još uvjek nisu rasvjetljeni?

Što se tiče izvinjenja, normalno bi bilo da se Rasim Ljajić izvini prvenstveno Stranci demokratske akcije Sandžaka i Bošnjacima za sve zločine koje su počinili njegovi bliski saradnici i drugovi, članovi SDP-a u njegovo ime.

Podsetimo B92 je pre par dana emitovala video snimak na kojem Ugljanin tvrdi da “nema ništa protiv Ljajića”.

Ja sam se sreo sa mojim kolegom pre tri- četiri nedelje u Vladi. Prišao sam grupi ministara i srdačno smo se pozdravili, rekao sam i njemu i svima ostalima da mi, koji vodimo političke stranke i imamo neke funkcije, moramo da vodimo računa o čemu pričamo. Arapi kažu – naš jezik je vaš konj, ako ga obuzdate odvešće vas do pravog cilja, ako ga ne obuzdate vodi vas u provaliju“, rekao je Sulejman Ugljanin.

Ovo saopštenje emitovano je danas posle tekstova na portalima u kojima se kaže da bi Ljajić, kako navodi list, trebalo ponovo da bude potpredsednik Vlade, ali bi u ovoj vladi preuzeo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, dok Sulejman Ugljanin neće biti u sastavu ministarskog tima.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO