Šeik doneo milione za spas Srbije!

Stigli novci! Srpski budžet uskoro će biti puniji za 200 miliona dolara koje će Ujedinjeni Arapski Emirati dati Srbiji pod izuzetno povoljnim uslovima.

Untitled-1

Povoljnim kreditom obezbediće se plate, socijalna davanja, ali i investicije u proizvodnju i nova radna mesta. Prvi potredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je juče da su nakon sastanka sa prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Muhamedom bih Zajedom dogovorena dva velika zajma – 100 miliona dolara za navodnjavanje i 100 miliona dolara za poljoprivrednike.

Vučić je rekao da su zajmovi dobijeni pod najboljim mogućim uslivima, jedan sa kamatom od tri odsto, a drugi manje od dva odsto, sa grejs periodom od tri godine, ali je naglasio da je problem što nema dovoljno dobrih projekata za te kredite.

“Mogli bismo odmah da pivučemo sav novac, ali mi trenutno imamo projekte da povučemo 38 miliona za novodnjavanje, rekao je Vučić. Novac smo obezbedili, ali nemamo projekte”, naglasio je on.

Vučić je rekao da će najviše novca otići Vojvodini, jer je za sada najveći broj projekata došao iz Severnobačkog i Banastkog okruga, a samo dva iz centrale Srbije.

“To je neverovatno. Molim sve naše ljude koji se bave projektima da se time pozabave”, rekao je Vučić

On je naveo i da su razgovarali o “Mubadali” jer to je, kako je rekao Formula 1 u haj-tek biznisu.

“Do kraja juča očekujemo da bude otvorena velika fabrika avio-komponenata u Pančevu. Izvoz bi bio oko 400 do 450 miliona evra, to će biti velika stvar i posrednik za srpsku privredu”, objasnio je Vučić.

On je podsetio da je juče u Srbiju došao Muhamed el Abar, graditelj Burdž Halife, sa kojom je urađen koncept master plana za projekat “Beograd na vodi”.

“Ta investicija je vredna tri milijarde i 100 miliona. To bi značilo ne samo promenu igre već promenu svega u regionu. Tu ima 1,5 – 1,6 kolometara izlaza na vodu. Srbija će drugačije izgledati posle toga”, naglasio je vicepremijer.

Govoreći o partnerstvu sa “Etihadom” , on je ukazao da je povećan broj putnika za 13 odsto, a da je ranije gubitk bio više od 40 milona evra.

Na sastanku u Predsedništvu Tomislav Nikolić poručio je da Srbije nije pridružena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, već zato što postoji tradiocionalno i otvoreno prijateljstvo dva naroda.

sandzakhaber / izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO