Sezona rasada povrća u jeku

Novi Pazar – Novopazarska pijaca i ovog utorka imala je bogatu ponudu kako voća tako i povrća ali i rasada povrća. Kupaca je mnogo, svega ima u izobilju, ali najviše je onih koji samo razgledaju kažu prodavci.

Novopazarska zelena pijaca pravo je mesto gde možete naći uvek sveže, kvaliteno i raznovrsno voće i povrće ali i rasad. S obzirom da je počela sezona rasada povrća najviše se prodavala paprika kažu prodavci.

„Paprika je najaktualnija, zatim paradaiz, krastavac. Najviše se prodaje somborka i ona je 4 dinara po struku, tu imamo još i baburu, amandu, slonovo uvo ili ajvarušu kao i dugu belu papriku, sve su one po 4 dinara takođe“.

Bez obzira na raznovrsnu ponudu koju pijac nudi kupci se žale na visoke cene.

„Sve sam obišla na pijaci i sve je preskupo, i voće i povrće i rasad. Dok poraste u bašti ono što zasadimo do tada će na pijaci sve imati i biće jeftinije i ne isplati se saditi kući. Sve je skupo ali ja sam kupila najviše rasada za cveće“, istakli su kupci.

Iako je sezona rasada prodavci kažu da se i sezonsko voće prodaje najviše bez obzira na cene koje variraju iz nedelje u nedelju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO