Škola na Dojeviću obeležila svoj Dan

kola na dojeviu obeleila svoj danŠkola „Rastko Nemanjić Sava“ na Dojeviću obeležila je svoj Dan. Povodom ovog značajnog dogadjaja djaci te škole priredili su različit kulturni program, a održane su i brojne sportske manifestacije. Najboljim djacima uručene su i zahvalnice.

Prigodnim programom, djaci i prosvetni radnici novopazarske Osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava“, obeležili su Dan te obrazovne ustanove. Direktor Besim Adilivić čestitao je djacima Dan škole i istakao da je ta škola, koja važi za nastariju u ovom kraju, iznedrila brojne generacije uspešnih učenika.

Pozitivan trend, kaže on, nastavlja se se i danas, jer su djaci istaknuti na raznim prestižnim takmičenjima odakle donose brojne nagrade.

Dan škole obeležen je i brojnim sportskim aktivnostima, a najboljim djacima uručene su zahvalnice.

Osnovna škola “Rastko Nemanjić Sava” na Dojeviću ima 922 učenika rasporedjenih u 49 odeljenja. Matična škola i 5 područnih odeljenja.  Problem je, medjutim, što djaci u ovoj školi nemaju pijaću vodu.

Problem je, takodje,  osvetljenje u dvorištu, vrlo rizičan pristup školi, pa je iz tog razloga nekoliko djaka stradalo u saobraćaju.

Iz ove škole apeluju još jednom na odgovorne strukture da zajedno reše pomenute probleme, jer su, kako tvrde, dosadašnji zahtevi ostali bez odgovora.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO