Stigao je sajam – Salon automobila u Beogradu od 24. marta do 2. aprila

1245

Pare nisu problem, para ima! Srpska tradicija se poštuje pod kupolama! Papreno skupe “zveri” na točkovima i dalje su lak zalogaj za naše tajkune.
“Rols-rojs” je prvi put pred beogradskom publikom, pa je prava šteta da se ne proda model “goust blek bedž” od 310.000 evra (bez PDV). Interesovanje je ogromno, a gotovo je izvesno da je model prodat.

Ni 260.000 evra nije bilo ozbiljna prepreka za novog vlasnika “mercedesa G 500 4×4”, najskupljeg vozila na štandu trokrake zvezde. Ista je situacija i s “majbahom”, čiji kupac ne žali 210.000. evra!

Kupci vode bitku za ograničenu seriju “BMW 7 Montblanc next 100 edition”, koji košta 226.000 evropskih novčanica!

Najskuplji eksponat u hali “Poršea SCG”, “audi R8”, odmah je prodat po ceni od oko 200.000 evra. Na drugom kraju cenovnika je “lada granta”, koja košta 7.250 evra i najjeftiniji je automobil na sajmu, a prodavci očekuju mnogo od predstojećih devet dana.

Kapije sajma otvaraju se danas u 10 sati i tako svaki dan do 20 časova, zaključno sa 2. aprilom! Vežite se, polećemo! Više od 410 izlagača iz 30 zemalja, 67 noviteta, 32 domaće premijere, 34 automobilska brenda i deset brendova proizvođača lakih privrednih vozila predstavili su se na 53. po redu Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu od 24. marta do 2. aprila na 41.000 kvadrata u deset hala! Posetioci salona videće i superautomobile poput „rols-rojs gousta“, „mercedes majbaha“, „jaguara F-pejsa“, zatim „golf“ na struju…

Osim automobila, moći ćete da vidite najnovije motocikle, bicikle, hibridna vozila, električna, nova bezbednosna rešenja i novitete u pratećoj automobilskoj industriji! „Opel“ odmah posle Ženeve parkiraće najnoviju „insigniju“, „Alfa“ predstavlja novi SUV „stelvio“, „Pežo“ će ponosno pokazati auto godine u Evropi i Srbiji, model 3008…

Na „Fijatov“ štand stiže „abart 124 spajder“, „Mercedes“ će u Hali 3 predstaviti modele nove E-klase kupe i osveženi GLA, a „Ford“ će prvi put izložiti „ekosport“ i „fokus RS“.

„Audi“ izlaže „A5 kupe“ i „A5 sportbek“, zatim mali krosover Q2 i veći Q5. „Sitroen“ predstavlja novi C3, a BMW će se pohvaliti svojim električnim automobilima „i3“ i „i8“, ali i novom serijom 5.

„Hondina“ premijera je novi „sivik“ i supersportski NSX (automobil sa četiri motora – tri elektromotora i jednim benzinskim).

Izbor za mis salona zakazan je za 27. mart u Hali 1, a pored toga, Nacionalna vozačka akademija NAVAK svakodnevno će demonstrirati sisteme za povećanje bezbednosti vozila u atrijumu između hala 2 i 3!

Izvor: Kurir.rs