Stiže PlayStation 4 ?!

 

sony-playstation-4

Posle brojnih medijskih spekulacija i demantija predstavnika kompanije Sony, potpredsednik japanskog giganta – Hiroši Sakamoto – nagovestio je da će nova konzola, PlayStation 4, ipak biti predstavljena ove godine.

Sakamoto je u razgovoru za čileanski sajt Emol rekao da bi kompanija mogla da predstavi novi uređaj u maju ili na sajmu E3 u junu.

“To je još uvek velika tajna, ali naši ljudii rade na PlayStationu 4. Mogu da kažem da smo fokusirani na sajam E3 koji će biti održan u junu. Predstavljanje novog uređaja bi trebalo da bude tada, a možda čak i u maju”, rekao je Sakamoto, a prenosi Cnet.

Spekuliše se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom “Orbis” i da će da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom i grafičkom karticom od 1GHz, kao i 1GB memorije.

Sony-jeva nova konzola, koja će verovatno biti otkrivena na spektaklu kao što Apple pravi za svoje proizvode, moći će da prikazuje igre u 4K rezoluciji, podržavaće Blu-Ray, a prodavaće se po “prihvatljivoj” ceni, mediji spekulišu o cifiri od 400$…

Kompanija Microsoft takođe bi trebalo da predstavi novu generaciju Xboxa – 720, koji se razvija pod kodnim imenom “Thebes” ili “Durango”. Nova generacija Xboxa bi trebalo da ima dva procesora – jedan za igre, a drugi za aplikacije – kao i Kinect 2.0 3D tehnologiju i dugoočekivani Xbox TV.

Sony i Microsoft još nisu zvanično potvrdili svoje planove za nove konzole.

Izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO