Sve manje đaka u Prijepolju

Novi Pazar – Prijepolje – Osnovna škola u Boško Buha u Prijepoljskom naselju Ivanje može se pohvaliti nagradama svojih učenika na raznim takmičenjima, međutim jedan od gorućih problema predstavlja dotrajala stolarija na ovoj školi.Ova škola poseduje svoj web portal kao i video nadzor.

prijepolje1
Osnovna škola je na samom kraju školske godine dobila donaciju od Agro investa u vidu tri računara što će pomoći unapređenju nastave, kaže direktor Veljko Dumić, koji se požalio da je đaka sve manje.
“Na žalost i ove godine imamo manje učenika, upisali smo 187 učenika, šest manje nego prošle godine. Imamo u izdvojenim odeljenjima u selu Divci gde imamo dva učenika i u Lučicama imamo 20 učenika ali se broj učenika u matičnoj školi smanjuje” tvrdi Dumić.
Najviše će se osetiti u srednjim školama jer po njegovim saznanjima mnogo je manje učenika u prijepoljskoj opštini.
Ova škola podignuta je 80-ih godina i na njoj nije menjana stolarija tvrdi direktor i dodaje da su došli u situaciju da prozore ukivaju ekserima jer neće da se zatvore.
Grejanje kaže direktor funkcioniše dobro ali dotrajali prozori i vrata ne čuvaju toplotu “ako uspemo da rešimo taj problem onda smo rešili najveći problem” zaključio je direktor Dumić.
Dumić kaže da u lokalnoj samopupravi imaju dobru volju i nada se da će ove godine taj problem sa stolarijom biti rešen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO