Svi ga otkačili – Formira Bošnjački blok sam sa sobom!

Novi Pazar – BEOGRAD – Ministar bez portfelja i predsednik partije SDA Sandžak Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je za tu partiju prioritet u predizbornoj kampanji formiranje bošnjačkog bloka.

On je za TV “Pink 3” rekao da na području Sandžaka ima oko 100.000 birača i da je stvaranje jedinstvenog bošnjačkog bloka bitno za dobijanje legitimiteta.

Kada se ti glasovi podele na tri ili četiri grupe, onda niko nema legitimiteta, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da SDA pregovara i sa drugim strankama, napominjući da su “izbori ipak sve iznenadili, jer nisu verovali da će ih zaista biti”.

On je dodao da je prvo razgovarao sa LDP-om, “jer oni imaju realne poglede na bošnjačko pitanje” dodajući da će se razgovarati i sa ostalima, ali da je ipak najvažnije stvoriti bošnjački blok, što bi im omogućilo da budu samostalni.

Razgovaraćemo i sa Romima, Bugarima i Albancima, jer tako možemo formirati jak manjinski poslanički klub, jer je pitanje manjina kod nas značajno i treba da dobijemo svoje legitimne predstavnike, kazao je Ugljanin.

FEHRATOVIĆ – Može ali bez Adema Zilkića

Predsjednik BDZ-a, Jahja Fehratović je odgovarajući na pitanje radija Sto plus o spekulacijama o približavanju dvije stranke, BDZ i SDA, rekao:
“Na vrhu uslova se nalazi jedinstvena Islamska zajednica i ukidanje (paravjerske) tvorevine (Adema Zilkića) koju je SDA proizvela. Uslov je i neprikosnovena borba protiv svih vidova kriminala i korupcije”, rekao je Fehratović našem radiju.
On je istakao da su u ovoj partiji trenutno fokusirani na izgradnji i jačanju kapaciteta, ali i na poboljšanju opšteg ugleda stranke.
“Mi smo pored svih napada preživjeli i postali jedina respektibilna opozicija u svim sandžačkim gradovima. Kao takvi smo zanimljivi ostalim partijama koje traže koalicione partnere, pogotovu onima koji su istošili sve svoje potencijale kod naroda”, rekao je Fehratović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO