Tandir okružen alkoholnim napitcima – Foto

Novi Pazar – DA LI GOSPODA, NAJBLIŽI SARADNICI MUFTIJE ZUKORLIĆA ZABORAVE NA ALLAHA DŽ.Š. I NJEGOVE ZAKONE KADA SE OSAME???

tandrcak

Samir Tandir bivši je glavni imam islamske zajednice u Prijepolju, ostavio je časnu Ahmediju i otišao u politiku. Novopazarski medresant proteran iz medrese istu je završio u Sarajevu.

NAJBLIŽI SARADNIK MUFTIJE MUAMERA ZUKORLIĆA, BIVŠI EFENDIJA, UMESTO AHMEDIJE SADA UŽIVA U SVEČANIM VEČERAMA I SKUPOCENIM STARIM VINIMA… JEDAN MEDJU NAJPOZNATIJIM VINOPIJAMA U EXCLUSIVNIM LOKALIMA ŠIROM SRBIJE I VOJVODINE…

Evo radi podsjećanja par hadisa u vezi ove teme:

– Salim prenosi od svoga oca da je Poslanik a.s.: „zabranio da se sjedi za stolom za kojim se pije alkohol!“ (Šu'abul-Iman, br.5595.)

– Ko vjeruje u Allaha i u Sudnji dan – neka ne sjeda za sto za kojim se pije alkohol!“ / Šejh Albani rhm

– Haram b. Mu'avija rhm., kaže: Omer b. el-Hattab r.a., nam je naredio: „Nedozvolite da su vam u blizini svinje; ne dozvolite da se među vama dižu krstovi; ne sjedite za stolom za kojim se toči alkohol; dresirajte konje i hodite umjereno!“

– Šejhul-islam Ibnu Tejmijje rhm., kaže: „Nikome nije dozvoljeno da dragovoljno prisustvuje sijelima/skupovima – munkera/zla, bez ikakve nužde, jer nam je to potvrđeno hadisom: „Ko vjeruje u Allaha i u Sudnji dan – neka ne sjeda za sto za kojim se pije alkohol!“.

izvor.Glas Pazara

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO