The Verge: Galaxy Note 7 je najbolji veliki smartfon na svetu

1179

Fablet je naziv za smartfon koji svojom funkcionalnošću i veličinom podseća na tablet, a ako je suditi magazinu The Verge, najbolji od njih jeste novi Samsungov Galaxy Note 7.

Iako je predstavljen 2. avgusta, prvi korisnici tek ovih dana prezentuju svoje prve utiske nakon korišćenja novog Samsungovog Galaxy Note 7 fableta, a ako je verovati recenzentima magazina The Verge – pred vama je najbolji crossover smartfona i tableta kojeg možete da kupite.

“Samsung sigurno pravi najbolje velike telefone, a Note 7 je najbolji Samsungov veliki smartfon”, tvrdi The Verge pozvavši ljude koji mogu da ga priušte da odmah izvrše porudžbinu uređaja.

Zašto? Kako tvrdi The Verge, on je rezultat dugogodišnjeg usavršavanja dizajna i performansi. Ranija izdanja Notea donosili su ne samo dobar dizajn već i najbolje specifikacije za vaš novac, ali korejski proizvođač morao je da promeni filozofiju zbog velike konkurencije.

“Note zato sada dolazi sa unapređenom S olovkom, sistemom za otključavanje skeniranjem oka i dizajnom koji će čak i iPhone baciti na kolena”, kaže ekipa sa jednog od najuticajnijih tech magazina na svetu.

Dizajn je prekdivan, a napravljen je tako da uređaj prikazuje manjim nego što zapravo jeste. Ipak, 5,7-inčni displej nije mala stvar. Ipak, pored novog Nexusa i poslednjeg iPhonea, Note 7 zaista izgleda “umanjeno”.

Nova S olovka pruža more pogodnosti i opcija, a otključavanje zenicom oka ipak može biti naporno i pomalo smešan proces, pogotovo ako to radite u javnosti.

Druge negativne stvari koje Note 7 sa sobom nosi jeste nepotreban blotver i previsoka cena od preko 700 evra koja će mnoge kupce sa ne tako dubokim džepom verovatno usmeriti ka drugim proizvođačima.

Ipak, ukoliko zaista želite Samsungov poslednji krik tehnologije, za samo malo više novca koliko košta prosečni Galaxy S7, dobićete veći telefon, bolji softver, lepši dizajn i povrh svega – veću funkcionalnost.

izvor: B92