Treći u Evropi, drugi na svetu: Odbojkaši poraženi u dramatičnom finalu od Brazila

387402_odbojkasi-1--ossrb.org_f

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore, pošto je u finalu u Uberlandiji, poražena od selekcije Brazila posle velike borbe sa 3:2, po setovima 29:27, 15:21, 21:17, 19:21, 15:13.

“Orlovi” su na nedavno završenom Evropskom šampionatu bili bronzani, a sada se sa još jednog takmičenja vraćaju sa medaljom, za nijansu sjajnijom.

Izabranici Igora Kolakovića su odlično počeli borbu za trofej, jer su poveli sa 10:7, ali su strpljivi Brazilci topili zaostatak do finiša prvog seta kada je usledila drama. Igralo se poen za poen, da bi domaćin prvenstva na razliku osvojio uvodnu deonicu (29:27) i prvi napravio korak ka slavlju.

Ipak, to nije omelo srpske odbojkaše koji su nastavili u odličnom ritmu. Početak drugog seta bio je sličan startu meča, ali su se sada sa 12:10 odlepili na nedostižnih 17:12 za izjednačenje.
U nastavku je došlo do blagog pada u igri, iako se i dalje vodila žestoka borba, pa su Brazilci bili ti koji su diktirali tempo. Vodili su 13:9, Srbija je prišla na 15:16, ali je domaća selekcija nanizala tri poena i prišla na set od zlata.

Bučna publika vodila je “karioke” ka najsjajnijoj medalji, ali su “orlovi” zaigrali kao u prve dve deonice. Kada su poveli sa 14:11, stečenu prednosti su uspeli da sačuvaju i još jednom izjednače, pa je finalna borba odlučena u petom setu, što je bilo i najpravednije.

Brazilci su imali za nijansu više strpljenja, ali i sreće. Srbija je povela sa 5:4, a onda su Brazilci sjajnim kuvanjem i još boljim servisima stigli do 7:5, što je bila ključna mini-serija, pa su izašli kao pobednici iz igre živaca i osvojili zlatno odličje.

izvor: blic.sport

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO