Tutin: Skočio sa trećeg sprata

Štićenik tutinskog Doma za lica mentalno ometena u razvoju Petar M. skočio je danas(15.05.2013.god)oko 19h sa trećeg sprata Doma.

policija-stop_1357057878_670x0

Korisnik je hitno prebačen u tutinski Dom zdravlja,a potom hitno za Kraljevo gde je i preminuo. Podsetimo, Dom u Tutinu je pre dvadesetak dana dobio novog direktora, koji je umesto da radi svoj posao u najboljem interesu pre svega korisnika a potom i radnika Doma, odmah po stupanju na duznost skratio jelovnik korisnicima i odbio da placa nabavku lekova koje korisnici koriste.

Obzirom da se radi o korisnicima koji su ometeni u mentalnom razvoju i koje samo adekvatna terapija moze odrzavati, direktor je tim potezima direktno ugrozio zdravlje i bezbednost korisnika. Proteklih dana, od kako je postavljen novi direktor, nervoza kod korisnika je uzdignuta do te mere da bukvalno svakodnevno postoji veliki broj korisnika koji seku vene i ispoljavaju svoju agresivnost prema ostalima i prema sebi.

Direktor od početka preti radnicima otkazima, bahato se ponasa, svog sina kotlara salje u pratnju korisnika samo da bi uzeo dnevnicu,iako u pratnju korisnika moze da ide iskljucivo medicinski radnik. Stanje u Domu je alarmantno i krajnje je vreme da se nadlezni organi pozabave resavanjem problema koji su ogromni i koji mogu dovesti do zatvaranja Doma.

 

Izvor: Dopisništvo iz Tutina

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO