U SJenici se izgrađuje laboratorija za ispitivanje mesa i mlijeka

Sjenica – Sporazum o finansiranju projekata izgradnje objekta i opremanja laboratorije za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda u Sjenici, potpisaće sutra ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin i direktor Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela Esad Hodžić u Novom Pazaru.

Istovremeno, Ugljanin i Hodžić će u prostorijama Biroa Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru potpisati sporazum o finansiranju projekta “Priprema seoskih domaćinstava za primenu savremenih metoda poljoprivredne prozvodnje, prihvat i boravak turista u seoskim domaćinstvima”.
Projekti u vrednosti od 3,6 miliona dinara, koje finansira Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, od izuzetne su važnosti za našu zemlju, jer imaju za cilj da stvore što bolje uslove za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, navedeno je u saopštenju iz Kabineta ministra Ugljanina.

Posebna akcenat stavljen je na razvoj poljoprivrede i sela, zatim pospešivanje ruralnog razvoja, kao i smanjenje siromaštva.
Osim Kancelarije za održivi razvoj, te projekte finansijski su podržale i Češka Razvojna Agencija, EU Progres, kao i Regionalna razvojna agencija SEDA.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO