U toku prijave za Balkan univerzitet

Novi Pazar – Zahvaljujući prijateljskim odnosima grada Novog Pazara i Balkan univerziteta iz Skoplja, svršeni srednjoškolci iz Novog Pazara i ove godine imaju priliku da besplatno studiraju u Skoplju.

Prijemni ispit biće organizovan 14.aprila, a svi zainteresovani za studiranje na tom prestižnom turskom Univerzitetu mogu se prijaviti u Kabinetu gradonačelnika već od sutra.
Četvrtu godinu za redom prijemne ispite organizuje Gradska uprava Novog Pazara. Član Gradskog veća, Seadetin Mujezinović poziva sve svršene srednjoškolce koji su zainteresovani za studiranje u Skoplju da se jave Gradskoj upravi.

”Potrebno je da dostave kopije svedočanstava predhodne tri godine, svoje lične podatke, adrese, i biće pozvani na prijemni ispit”, kaže Mujezinović. Preijemni se sastoji, podseća Mujezinović, iz dva testa; jedan je poznavanje engleskog jezika, a drgi je iz kulture i opšteg obrazovanja.

Nastava na Balkan univerzitetu u Skoplju izvodi se isključivo na engleskom jeziku, na sledećim departmanima: Industrijski inžinjering, Kompjuterski inžinjering, Električni i elektronski inžinjering, Internacionalne ekonomske veze, Menadžment, Biznis i administracija, Političke nauke, Religijske nauke, Istorija, Engleski jezik i Turski jezik.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO