U Turskoj haos zbog snega, otkazano više od 80 letova

411472_20131211reutersmurad-sezeristanbuldi005959878_f

Zbog obilnog snega danas je otkazano više od 80 letova sa aerodroma u Istanbulu, a u gotovo čitavoj Turskoj je značajno poremećen i saobraćaj na putevima, kao i polasci trajekata, objavili su turski mediji.

Avioprevoznik “Turkiš erlajns” je saopštio da je otkazao 81 let prema i sa aerodroma u Istanbulu, kao i još nekim gradovima uključujući prestonicu Ankaru, prenela je agencija AFP.

Sneg je u Istanbulu počeo da pada u utorak i uzrokovao saobraćajni haos, a takodje je otkazana i za taj dan zakazana fudbalska utakmica u okviru Lige šampiona izmedju turskog Galatasaraja i italijanskog Juventusa, koja je ipak održana u sredu.
Od utorka je sa aerodroma širom Turske zbog snega otkazano više od 200 letova, izjavio je za AFP jedan neimenovani zvaničnik aerodroma u Istanbulu.

Pored toga, otkazani su neki polasci trajekata i medjugradskog autobusnog prevoza. U više desetina saobraćajnih nesreća u Istanbulu, izazvanih lošim vremenskim uslovima, dosad je povredjeno najmanje devetoro ljudi, navode turski mediji.

Sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO