Ubijeno dijete u Hadžićima, uhapšeni članovi uže porodice

Četverogodišnji dječak jučer je u 16.20 sati dovezen u Dom zdravlja u Hadžićima s povredama koje su prouzrokovale smrt.

Dijete je dovezeno u Dom zdravlja Hadžići, a ljekar je konstatirao smrt nakon čega su obaviješteni dežurni tužilac i sudski vještak koji su došli na mjesto događaja. Oni su utvrdili kako su primijetili povrede koje ukazuju na nasilnu smrt.

Tom prilikom L.E., koji je dovezao beživotno tijelo djeteta izjavio je policijskim službenicima da živi sa suprugom L.M., sinom L.K., kćerkom L.E. i njeno dvoje djece, te da je u kući zatekao četverogodišnje dijete bez vidnih znakova života i istom pokušao pružiti prvu pomoć, a zatim ga dovezao u DZ “Hadžići”.

U kući koju koristi L.E., ulica Garovci, općina Hadžići, uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak medicinske struke, koji je konstatovano da je smrt najvjerovatnije nastupila nasilno – davljenjem. Navedenog dana u 20,50 sati, lišeni su slobode L.E., rođena 1989.godine u Foči, L.E., rođen 1957.godine u Višegradu, L.M., rođena 1952.godine u Foči i L.K., rođen 1982.godine u Foči, svi nastanjeni u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo – Ubistvo.

U pomenutom domaćinstvu se nalazilo i dijete od L.E., koje je prevezeno u KCUS radi preventivnog ljekarskog pregleda, a Centar za socijalni rad se uključio u rad, te preuzeo dalju brigu o djetetu. Osobe lišene slobode su predate u Odsjek za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavnju navedenog krivinog djela.

Kako saznajemo, policija je uhapsila nevječanog supruga L. E. u Zenici. Za njim je policija tragala, te je uhapšen u poslijepodnevnim satima. Nezvanično saznajemo da se radi Salihu Arnautoviću, koji je rođen u Travniku, a bio je nastanjen u Hadžićima sa ostalim osumnjičenim za ubistvo.

Kako saznaje “Dnevni avaz” pripadnici MUP-a KS su uhapsili četiri osobe, a riječ je o majci, dedi, nani i dajdži ubijenog djeteta.

Kako saznajemo ubistvo se desilo u naselju Garovci u porodici Lipa.

sandžakhaber / izvor: avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO