Uhapšen bombaš-samoubica ispred kancelarije Erdogana

redzep-erdogan

ANKARA – Turska policija je danas uhapsila mogućeg bombaša-samoubicu ispred zgrade u kojoj se nalazi kancelarija turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, objavili su lokalni mediji.

Prvobitno su lokalne televizijske stanice izvestile da je policija pucala na muškarca i ranila ga, ali su kasnije pojasnile da ga je obezbeđenje samo oborilo na zemlju i ispalilo nekoliko hitaca u vazduh, prenela je agencija AFP.

Savetnik premijera, koji je želeo da ostane anoniman zbog propisa koji zabranjuju državnim službenicima da bez dozvole daju izjave novinarima, potvrdio je da je policija ispalila dva metka u vazduh u znak upozorenja, nakon čega je napadač oboren na zemlju i uhapšen.

Muškarac je zatim odvezen u policijsku stanicu, gde ga inspektori ispituju u vezi incidenta koji se dogodio dok Erdogan nije bio u svojoj kancelariji, budući da popodne putuje u zvaničnu posetu Moskvi.

Televizijska stanica NTV je objavila da je muškarac nazvao policiju i rekao da je bombaš-samoubica, kao i da planira da uđe u Erdoganovu kancelariju.

sandzakhaber / izvor: tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO