Vladika Filaret pozivao na vojni udar!

Vladika Filaret pozivao na vojni udar!
Vladika mileševski Filaret ustvrdio je na jučerašnjem zasjedanju Sabora SPC da bi za Srbiju trenutno najbolje rješenje bio vojni udar, piše Blic.

Filaret je do takvog zaključka došao kada je pričao o propasti ćiriličnog pisma, odnosu države prema kulturi, ali, prema saznanjima tog lista, nije širio plan već je naveo da je vojni udar rješenje. Govoreći o jednom dijelu vraćene imovine eparhiji kojom on upravlja, vladika Filaret je doslovce rekao “I ja volim pare”.

Stav vladike mileševskog izazvao je šok, ali i glasan smijeh kod dijela vladika, a episkop braničevski Ignjatije ironično je dobacio da bi kamere trebalo da prenose zasjedanje Sabora kako bi narod vidio koliko su vladike mudre i pametne.

Jučer niko nije želio da bliže govori o Filaretovom ispadu, ali se nezvanično komentarisalo da “vladiki baš nije dobro” ili se “malo podgrijao prije nego što je počeo sabor”.

Tokom jučerašnjeg zasjedanja Sabora, tema na dnevnom redu nije bio ni bivši vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavende, koji se našao u epicentru porno skandala. Međutim, u toku je lobiranje da se on ne šalje na crkveni sud i da se donese odluka da može da ostane u luksuznim dvorima u Bjeljini, piše Blic.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO