Vlast u Prijepolju radi protiv Aleksandra Vučića (video – foto)

Prijepolje – Kampanja za predsedničke izbore ulazi u samu završnicu. Pravo glasa u opštini Prijepolje ima 34108 birača. Za razliku od nekih prethodnih izbora kada se u gradu na Limu gotovo unapred znalo kakvi će rezultati biti ovaj put ni oni najbolji poznavaoci političke scene teško da mogu prognozirati koji će od kandidata dobiti najveći broj glasova. Naime, vlast u ovoj opštini koju čini široka koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, zatim Stranka demokratske akcije Sandžaka, Demokratska partija Sandžaka i partija bivšeg muftije Muamera Zukorlića Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka u najvećoj meri rade protiv interesa predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, što ide na ruku ostalim kandidatima. Pa je tako član Opštinskog veća Milan Gačević iz Nove Srbije u više navrata ponovio da bez obzira što se nalazi na lokalnom nivou u koaliciji sa SNS-om bezrezernu podršku daje lideru svoje stranke Velimiru Ilići i predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću. Gačević je deo tim koji u opštini Prijepolje radi kampanju za Jeremića, redovno posećuje prostorije ove stranke i kod svojih birača lobira da svoj glas nikako ne daju Aleksandru Vučiću.

 

I drugi lokalni koalicioni partner naprednjaka, stranka Sulejmana Ugljanina nije podržala Vučića na predsedničkim izborima. Potpredsednik ove stranke i član Opštinskog veća u Prijepolju, Edib Kajević nedavno je u izjavi medijima kazao da SDA na predsedničkim izborima neće podržati nijednog od predloženih kandidata i pozvao je birače da glasaju po svojoj savesti.

 

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je sipmatizere njegove stranke da podrže Vučića na predsedničkim izborima, međutim u Prijepolju su se očigledno oglušili o taj njegov poziv kako pristalice tako i neki stranački funkcioneri koji su se mogli javno videti na predizbornim skupovima koje su održali predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković u ovom gradu. U ovoj stranci kako saznajemo postoje brojne nesuglasice i podele zbog politike koju vodi njen lokalni lider Samir Tandir, izazvane rodbinskim zapošljavanjem i isticanjem u prvi plan pojedinaca sumnjivog kvaliteta koji su u BDZS stigli iz drugih redova.


U Prijepolju se stekao utisak da najveću štetu Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću čini Demokratska partija Sandžaka, na čelu sa osnivačem stranke Bahrijom Beganovićem. Ovaj prijepoljski privrednik i odbornik u skupštini, nakon nasrtaja na odbornike i novinare javnosti je poznat i po tome što se pred više sudova širom Srbije protiv njega vode brojni krivični postupci za najteža dela iz oblasti privrede. U poslednje vreme, on kod građana izaziva revolt izgradnjom asfaltne bazu u Ivanju i to prema pisanju medija bez potrebnih dozvola za gradnju zbog čega su meštani ovog dela opštine najavili tužbu prema Lokalnoj samoupravi i pokrenuli peticiju za zaustavljanje dalje izgradnje. Jedan deo funkcionera i odbornika Beganovićeve stranke javno vodi kampanju za predsedičkog kandidata Sašu Jankovića, dok drugi deo podržava Vuka Jeremića.

 

 

Problem za lokalni SNS mogu da budu i podele u samoj stranci, usled koje su se mnogi mladi ljudi distancirali od politike koju vodi Dragoljub Zindović, najbolji primer za to jeste upravo Ivanje mesto gde su nekada naprednjaci imali jako uporušte a sada kako saznajemo nezadovoljni zbog toga što Zindović ništa ne preduzima da zaustavi gradnju asfaltne baze okreću leđa ovoj stranci.

Rasim Ljajić slovi za najbližeg saradnika Aleksandra Vučića, međutim njegova stranka u Prijepolju se nalazi u opoziciji pa je teško verovati da će pristalice ove stranke bez obzira na pozive kako samo Ljajića tako i predsednika OO SDP Esada Hodžića da podrže Vučića naići na razumevanje kod glasača.

Sve u svemu u nedelju 2. aprila biće otlonjene sve nedoumice na gore navedena pitanja i jasno će se videti da li naprednjaci i pored svega navedenog pod “palicom” Dragoljuba Zindovića imaju uporište u Prijepolju.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO