Vojvodina – FK Novi Pazar 3:0 utakmicu rešili penali

Vojvodina pobedila Novi Pazar u penal seriji, 3:0 (0:0). Prvi obezbedili plasman Donji Srem, Spartak i OFK Beograd. Na Karaburmi Paločević sprečio jedanaesterce, u 94. minutu.

Rezervni golman Vojvodine Srđan Žakula (34) spasio je svoj tim u Kraljevu krajem septembra, odbranivši tri penala protiv Sloge. Nešto slično učinio je i u sredu uveče.

Utakmica je protekla u atmoveri linča golmana Nenada Supića.

U osmini finala Kupa, protiv Novog Pazara, takođe je stao pred stative kada je bilo najvažnije, ali nije bilo potrebe da reaguje. Njegovo prisustvo pogubno je uticalo na goste, koji nijednom nisu pogodili okvir gola u penal seriji – 3:0.

Igrači Milana Milanovića odoleli su Novosađanima na “Karađorđu” tokom 90 minuta (0:0). Predvodio ih je bivši čuvar mreže “lala” Nemanja Supić.Kada su jedanaesterci postali izvesni, trener domaćih Marko Nikolić zamenio je Mateja Delača Žakulom i ponovo učinio pravi potez.

Nijedan udarac igrača Novog Pazara u penal seriji nije pogodio okvir gola!

Vranješ, Škuletić i Tumbasević bili su precizni, Arsenijević (pogodio prečku), Mutavdžić i Rusmir (promašili ceo gol) nisu, pa su “lale” postale četvrti četvrtfinalista Kupa Srbije.

Doduše, Miljan Mutavdžić jeste primorao Žakulu da interveniše, ali je golman odbranio, a sudija Milan Jeremić naredio da se penal ponovi jer se Novosađanin kretao po liniji. Ipak, iskusni vezista je iz drugog pokušaja šutirao pored gola.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO