Vučić – Izbori jer se u Srbiji teško živi

BEOGRAD – Predsedništvo SNS jednoglasno je danas podržalo predlog lidera stranke Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a Vučić je u obrazloženju naveo da Srbija nema ni sekund vremena za gubljenje.

“Srbija može brže, više i bolje, promene ne mogu da čekaju, ljudi u Srbiji teško žive, veliki broj mladih i dalje nema posao”, naveo je Vučić razloge zbog kojih smatra da su izbori neophodni.

On je i juče, na izbornoj skupštini stranke, na kojoj je reizabran za predsednika SNS, rekao da se odlučio na raspisivanje izbora, da bi se proverila volja i podrška građana, kako bi nova vlada, uz najširi konsenzus, intenzivirala društvene i ekonomske reforme.

Vučić j e takođe rekao da nije hteo da bude premijer bez izbora.
“Nisam želeo da prihvatim ponudu Ivice Dačića da budem premijer bez izbora”, rekao je Vučić novinarima, posle sednice predsedništva.
“Narod je taj koji treba da se opredeli za viziju i za program”, dodao je Vučić.

On je uveren da izbori neće usporiti, već, naprotiv, ubrzati reforme.

Vučić je najavio da će i pored izborne kampanje misija MMF u februaru stići u Srbiju i da on očekuje da će sa tom, institucijom biti napravljen sporazum iz predostrožnosti.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sednice predsedništva rekao da će to biti prvi put u istoriji da MMF dolazi u jednu zemlju u kojoj se odrtžavaju izbori i da sa njom naprave sporazum.

On je precizirao da će MMF u Srbiji boraviti od 26. februara do 13. marta. Vučić je rekao da je iz ovog fonda dobio pitanja da li im je u interesu da MMF dolazi u vreme predizborne kampanje, ali da je odgovorio da SNS želi da radi ono što je najbolje u interesu građana.
“Iako drugi u izbornoj kampanji puštaju pare, mi ćemo da radimo ono što mislimo da je u interesu građana”, rekoa je Vuičić.

Kad je reč o ostavci ministra privrede Saše Radulovića, lider SNS je konstatovao da je sada “cela vlada svakako u ostavci”.

Na pitanja u vezi zakona o radi i zakona o stečaju i privatizaciji, on je rekao da nijedan zakon nije povučen, budući da zakon o radu nije ni bio u proceduri, već da je reč samo o nacrtu, a da su zakoni o stečaju i privatizaciji i dalje nalaze u skupštinskoj prioceduri i da će o njima da se vode dodatne konsultacije.
“Rekao sam i Orbovicu i Čanku da se nećemo složiti oko svega, ali da je potrebno da nađemo zajednički imenitelj”, rekao je lider SNS.

On je rekao da očekuje da će podrška Svetske banke za budžet, u vidu kredita, stići krajem aprila.

Prema njegov im rečima, ni borba protiv korupcije neće stati ni u vreme izborne kampanje.
“Akcije će teći normalno, u skladu sa planom i pripremama”, rekao je i naglasio da “ne može borba protiv kriminala i korupcije da stane zbog izbora – to je nemoguće”.

Na pitanje da li ima nekih informacija o jučerašnjem događaju u Preševu, kad je, prema saopštenju MUP-a državljanin Norveške T.S.K. (39) napao pripadnika Žandarmerije i u razmeni vatre sa policijom poginuo, Vucćić je rekao da sada ne može ništa da kaže jer čeka potpune informacije.
“Čekam kompletan izveštaj”, dodao je Vučić.

Danas je inače Predsedništvo stranke prvi put zasedalo u novom sastavu, koji je izabran juče, u sastavu od 28 članova.

Članovi Predsedništva su Jorgovanka Tabaković, Ljubiša Stojmirović, Gojko Radić, Aleksandar Nikolić, Radomir Nikolić, Igor Mirović, Milosav Miličković, Zorana Mihajlović, Goran Knežević i Jadranka Joksimović.

Članovi Predsedništva su i Aleksa Jocić, Marko Đurić, Dejan Đurđević, Bojan Dimitrijević, Maja Gojković, Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Veroljub Matić, Milan Bačević, Vladanka Malović, Aleksandra Tomić, Branislav Prostran, Zlatibor Lončar, Zoran Babić, Goran Cvetanović i Zoran Perišić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO