Vučić – Svi hvale Srbiju

BRISEL – Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, jako je zadovoljan današnjim sastankom uBriselu, nezvanično saznaje Kurir. 
Štaviše, prokomentarisao je sa kolegama da je to bio izuzetno lep dan za Srbiju.  Kako saznajemo, tokom konferencije čule su se samo reči hvale za sve ono što je Srbija uradila. Javilo se i nekoliko šefova spoljnih poslova za reč i svi su listom hvalili Srbiju i njene napore u reformama.

Na prvoj međuvladinoj konferenciji govorio je i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić i državni sekretar nemačkog MIP Mihael Rot. Svi oni imali su samo reči hvale za Srbiju i napore koje je uložila na putu ka EU. Istakli su i da je Srbija pouzdan partner, da neće biti lako, ali i da je naša zemlja opredeljena za reforme.

Opšti utisak je da se Srbija smatra ozbiljnom državom i u tom kontekstu treba tumačiti izjavu Štefana filea o srpskim izborima koju je dao tokom dana.

Naime, na pitanje da li smatra da bi vanredni izbori u Srbiji uticali na pregovore o članstvu, File je rekao da je uveren da, kakva god odluka bila o tome, to neće odvući pažnju srpskih političara od reformi.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO