Vučić: Vreme je da prestanemo od Srbije samo da tražimo

BEOGRAD – U Domu Narodne skupštine počela je posebna sednica na kojoj će biti izabrana nova vlada, a mandatar za njen sastav Aleksandar Vučić izlaže ekspoze i predstavlja mere i planove koje će njegov kabinet sprovesti u narednom četvorogodišnjem mandatu. Izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova vlade je jedina tačka dnevnog reda.

Ekspoze je napisan na oko 70 strana i očekuje se da će njegovo predstavljanje trajati oko tri sata.

Mandatar Vučić poručio je na početku u obraćanju poslanicima da želi rezultat za Srbiju te da je vreme da od Srbije prestanemo samo da tražimo i uzimamo, nego da joj damo sve što možemo.

Vučić je rekao da posle velike pobede na izborima niko ne sme da pokaže bilo kakvu bahatost i osionost, jer se Srbija nalazi u teškom vremenu u kojem moraju da se ispravljaju greške prethodnika i u kojem se narodu mora pokazati odlučnost u sprovođenju bolnih, ali lekovitih reformi.

Buduća vlada jedinstvena je po mnogo čemu, podsetio je, formirana je u veoma kratkom roku i uživa snažnu podršku parlamenta bez presedana u istoriji, ali ona, kako je dodao, ne bi značila ništa ako se ne iskoristi da bi se promenili životi građana.
“Mi ne želimo vlast radi vlasti, već ćemo poverenje građana iskoristiti da bismo Srbiju učinili boljim mestom za život”, rekao je Vučić.

On je naveo da pri sastavu vlade vodio interesima Srbije i građana, a ne unutarpartijskim postulatima, jer, kako je naveo, smatra da nijedna partija nije dovoljno dobra da upravlja svim važnim mestima i zato što je potrebno znanje svih kako bi se živelo bolje.

“Srbija je važnija od nas, svakog od nas i svih političkih stranaka”, rekao je Vučić i naveo da je zato bio sklon ideji rotiranja predsednika parlamenta, ali da ta ideja nije dobila podršku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO