Vučić za “Globus”: Stvaram novu Srbiju, trebaće mi pomoć Hrvata

– Više dana sam razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije. O izborima, ali i o njihovim ulaganjima u Srbiju, o investicijama; potpuno razumem tu potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu. Jednako kao što odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima – izjavio je vicepremijer Aleksandar Vučić u intervjuu za zagrebački “Globus”.

U tekstu koji se kao glavni naslov na prvoj strani “Globusa” reklamira sa opremom: “Stvaram novu Srbiju i trebaće mi pomoć Hrvata”, hrvatski novinar opisuje Vučića kao “budućeg premijera Srbije” i “najmoćnijeg čoveka u Srbiji”.

Vučić je reporteru “Globusa” kazao da se oseća pomalo i srećno, i usamljeno, i zabrinuto u isto vreme.
– Mogu vam to i objasniti. Prvo, srećan sam jer radim ono što volim i činim ono što mislim da je dobro. Usamljen sam jer šta god uradio, i kako god uradio, svi ili dobar deo javnosti biće protiv tebe. A zabrinutost je, mislim, nešto što treba da postoji kod svakog normalnog i razumnog čoveka koji zna u kakvoj se situaciji nalazimo, šta je sve pred nama i koliko imamo problema, koliko prepreka. Na kraju, potpuno sam uveren da samo zabrinuti ljudi mogu doneti bilo kakav progres. A oni koji nisu zabrinuti i koji s lagodnošću i lakoćom gledaju na buduće dane, objektivno se i ne mogu suočiti s teškim izazovima koji su pred nama – rekao je Vučić.

Na opasnku novinara “Globusa” da je tri noći uzastopno vodio s Rusima teške razgovore, Vučić je odgovorio da ne zna da li su bile baš tri noći, ali da je više dana razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije i da ne bi hteo da otkrije s kojima konkretno.

– Jednostavno ne bi bilo fer, jer da su to bili javni razgovori, onda biste te dužnosnike i videli. Razgovarali smo o izborima, ali razgovaralo se i o njihovim ulaganjima u Srbiju, o investicijama; potpuno razumem tu potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu. Jednako kao što odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima – rekao je Vučić.

Vučić nije hteo da odgovori na pitanje da li su Rusi zaista bili protiv toga da u ovom trenutku raspiše parlamentarne izbore, jer je “u situaciji do ponajpre vodi računa o interesima svoje zemlje, a ne o tiražu vaših ili bilo čijih novina”.

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO