Vučić: Želimo da uspostavimo austrijski model u Srbiji

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da je cilj Srbije da dostigne austrijski model uređenja države, ali da će, da bi to bilo moguće, morati da radi godinama i decenijama i da mnogo toga kod sebe menja.

Vučić je, posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, rekao da će Srbija biti stabilna država, otvorena za investicije, i da u tom smislu očekuje podršku Austrije.

“Austrija predstavlja jednog od najznačajnijih partnera Srbije, ne samo na evropskom putu, već je i najveći investitor. Zamolio sam da nam Austrija pomogne na našem evropskom putu, da Austrija bude veliki prijatelj Srbije koji će ukazivati na naše greške, slabosti, sporost da pomogne da budemo disciplinovano, radno i marljivo društvo, onoliko koliko su Austrijanci i naši ljudi koji rade u Austriji”, rekao je Vučić.

Srbija, kako je istako, želi Austriju kao iskrenog prijatelja, koji može da ukaže na greške i omogući efikasniji razvoj i približavanje austrijskom i nemačkom modelu.

Vučić je dodao da je od šefa austrijske diplomatije zatražio veću pomoć i podršku u evrointegracijama, znanju i dovođenju investitora, posebno posle popravljanja poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

“Mi ćemo naš posao, bez obzira kakva će odluka EU biti, završiti do kraja 2018. odnosno početkom 2019. godine, u pogledu reformi i poglavlja koja se tiču Kosova i Metohije i valdavine prava”, rekao je Vučić.

Vicepremijer Vučić je istakao da je počastvovan time što je domaćin jednog od najtalentovanijih mladih ministara u Evropi.

sandžakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO