ZAPALIO SE AUTO U CENTRU PAZARA! FOTO!

Automobil marke „Mercedes” zapalio se u danas prije podne u blizini Opšte Bolnice u Novom Pazaru. Svjedoci kažu da se odjednom automobil pretvorio u buktinju. Bračni par lakše povrijeđen. Uzrok nesreće je, kako saznajemo, plinska boca.

1 9

U prijepodnevnim časovima na raskrsnici ulica Radničke i Emina Redžepagića koje se nalaze u blizini bolnice u Novom Pazaru zapalio se automobil usled neispravnog plina. U tom trenutku u vozilu se nalazio bračni par. Brzom intervencijom vatrogasaca i Hitne pomoći požar je ugašen, a bračni par prebačen u bolnicu, gdje je i ukazana pomoć.

Kontaktirali smo PU u Novom Pazaru iz koje kažu da još uvijek ne znaju detalje pod kojim se desila ova nezgoda, te da je načelnik zauzet i da se ne može oglasiti. Kontaktirali smo Hitnu pomoć gdje su nam saopštili da bračni par nije životno ugrožen, te da se radi o opekotinama srednjeg stepena.


U Srbiji je sve veći broj vozila konvertovanih na gas. Najviše je onih sa ugrađenim plinom, a od skoro je povećano interesovanje i za metanom.

Stručnjaci ističu da ukoliko se dobro obavi ugradnja plina, značajno će se smanjiti potrošnja novca za gorivo, sve komponente automobila su mirnije i stabilnije kada dođe do sagorijevanja ovog goriva, međutim postoje određeni majstori koji ugrađuju plin bez licence, pa se često dogode nemili slučajevi poput jutrošnjeg.

U prijepodnevnim časovima na raskrsnici ulica Radničke i Emina Redžepagića koje se nalaze u blizini bolnice u Novom Pazaru zapalio se automobil usled neispravnog plina. U tom trenutku u vozilu se nalazio bračni par.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO