ZAŠTO JE UGAŠEN NAJSTARIJI MEDIJ (RADIO NOVI PAZAR) U SANDŽAKU?!

Novi Pazar – Radio “Novi Pazar” da postoji danas bi obeležio 45 godina od osnivanja. To je najstariji medij u Sandžaku osnovan 7. februara 1972. godine. 

ZAŠTO JE DENIS MAVRIĆ SVOJEVOLJNO UGASIO NAJSTARIJI MEDIJ U SANDŽAKU???
Nekada su talasi Radio Novog Pazara, osim Sandžaka stizali i do Leška, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Prištine, Crne gore, Nove Varoši, Ivanjice, Pešterske visoravni, Golije i Rogozne.
Radio Novi Pazar je učestvovao i u programu Udruženih radio stanica Srbije i tačno se znalo kada Pazarci nešto odrade da će to biti nešto kvalitetno i slušano u celoj Srbiji, bio je nekoliko godina i u sastavu RTS-a. Redovno su stizala brojna priznanja sa svih strana, tako da je Radio imao dobar temelj da radi i danas.
Pazarci se sećaju kako bi pred Dnevnik u 16 časova bila trema i kako bi svi žurili kući da čuju šta to ima novo u Novom Pazaru i okolini.
Mnogima je žao što više nema emisije “Želje, pozdravi i čestitke”, jer bi tako znali ko se udao, rodio ili postigao neki uspeh a takodje se sećaju da su ispred radija bili dugački redovi za uplatu čestitki.
E SAD VIŠE RADIO NOVOG PAZARA NEMA, UGAŠEN JE I NE POSTOJI VIŠE…
Radio Novi Pazar je bio u funkciji sve do 2008. godine dok Denis Mavrić nije imenovan na funkciju direktora Regionalne TV…
Prvi cilj novog direktora je bio ugasiti signal radija na bilo koji način. Kako je Mavrić poznat po svojim tehničkim sposobnostima za takve stvari, odmah se bacio na posao i nakon par dana izvršio je diverziju na radijskom predajniku da bi se pomenuti radio čuo samo do ispred zgrade u kojoj se nalazi.
Narednih par godina, direktor je iz televizije u Radio Novi Pazar radnike prebacivao samo po kazni da rade a ustvari program od njegovog dolaska nije ni postojavao. Za vreme predizborne kampanje 2012. godine povlači najprljaviji potez, dovlači dva kompjutera od po 30 evra koja instalira u režiju i navodno pušta u rad radio a potom organizuje i slavlje povodom jubileja 40 godina uspešnog rada tog medija. Nakon 10 dana direktor opet sa njegovim diverzijama stupa na scenu, opet crkava predajnik i program koji se sastojao od uključenja u Radio Beograd i triput dnevno čitanja vesti emitovanih na televiziji nestaje iz etra za sva vremena. A o signalu koji je bio pušten da ne pričamo više jer je njegova pokrivenost bila svega 2 metra od sedišta radija.
Medjutim, Opština je svih ovih godina za svaki mesec izdvajala novac i plaćala frekvenciju i dozvolu za radio koji ne postoji. Da apsurd bude još veći, direktor Mavrić je svojim stranačkim funkcionerima i lokalnoj vlasti svakodnevno obećavao da se radi na osposobljavanju radija i da je pitanje sekunde kada će proraditi… 
Ali, Radio Novi Pazar nikada nije proradio od 2008. godine osim ovih pomenutih 10 dana tokom izbora 2012. godine…
Arhiva Radio Novog Pazara sa više od 30.000 ploča raznih izvodjača sa hitovima svih vremena, preko 50.000 audio kaseta, preko 20.000 CD-ova, ne postoji više, nestalo je, a kako nam pričaju radnici te medijske kuće dosta toga je Direktor sa svojim pojedinim ljudima preneo i prebacio u svoj privatni Radio As.
Šta više pričati, pisati, objašnjavati, osim na kraju da zaključimo, kratko i jasno, Denis Mavrić je ugasio Radio Novi Pazar kako bi automatski smanjio konkurenciju svom privatnom preduzeću, svom Radiju As.

NAJSTARIJI MEDIJ U SANDŽAKU RADIO NOVI PAZAR VIŠE NE POSTOJI I DRUGO VIŠE NIŠTA NIJE BITNO!!!

Izvor.Glas Pazara

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO