Završena rekonstrukcija! Srbija dobila NOVU VLADU

83

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije izglasali su novu Vladu! Za novu Vladu Srbije glasalo je 134 narodna poslanika65 bilo je protiv, dok je 51 poslanik bio uzdržan.

Rasprava o novim ministrima trajala je tri dana, a poslanici su se izjasnili prozivkom! Novi ministri položili su zakletvu koja glasi: “Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”.

Rasprava o novim članovima vlade počela je u petak, kada je premijer Ivica Dačić izneo ekspoze, a nastavljena u subotu raspravom u kojoj su učesevovali šefovi posalničkih grupa i ovlašćeni predstavnici, a koja je obilovala replikama i reklamiranjem Posovnika o radu.
Raspravom u trajanju od pet sati, namenjenih poslanicima, večeras je završena debata o novim članovim vlade.

Premijer Ivica Dačić izjavio je večeras da se ušlo u rekonstrukciju vlade zbog potrebe dA se fokusira na pregovore sa Evropskom unijom i zaustavljanjA ekonomkse krize i pozvao poslanike da podrže predlog novih ministara.

Premijer je rekao da su se kandidati za ministre pokazali “kao izdržljivi” i ukazao da “nijedan nije odustao”.
“Želim im uspeh u radu, da Srbija bude ponosna na svoju vladu, verujem u Srbiju i njenu budućnost i zato vas pozivam da glasate za ovu vladu”, naveo je Dačić.
U završnoj reči u debati o novim ministrima, Dačić je u parlamentu rekao da je odluka o rekonstrukciji doneta u dogovoru sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem posle potpisivanja briselskog sporazuma i dobijanja odluke da li će Srbija početi pregovore, posle 28. juna, i da zato ne stoje primedbe opozicije da sve to traje šet meseci.

Premijer je takođe ukazao da je rekonstrukcija učinjena i 2004. u vreme vlade Vojislava Koštunice, kao i kada je premijer bio Mirko Cvetković.
“Za ovih godinu dana ni u kojoj oblasti nije bilo moguće da toliko bude lošija situacija nego pre godinu dana pa tvrdnje da je Srbija za godinu dana došla u tragičnu situaciju nisu dovoljno utemeljene, naprotiv”, rekao je Dačić.
Premijer je ukazao da svi moraju da shvate da je za sve za šta se vlada koju vodi zalaže vrhovni politički sudija narod i da zato ne može da se složi da će vlada ostati upamćena po kapitulaciji i izdaji, jer bi to mogla da bude ona u kojoj je Kosovo proglasilo nezavisnost.

“Želim da vas uverim da to što mi mislimo jedni o drugima je dobro poznato, možete da mislite i najgore i boriću se da imate pravo da to kažete, ova vladajuća većina nema samo većinu u skupštini već i u narodu i to je najveća pohvala za nas koja postoji”, rekao je Dačić.
Prema njegovim rečima, imajući u vidu politički bekgraund vladajuće većine, niko u zemlji i svetu nije očekivao velike rezultate od aktuelne vlade i to je bila mnogo lakša pozicija nego sada, kada se od nje očekuje mnogo više.

“Iako je bilo teško, nismo zatvarali oči pred problemima, koliko ćemo brzo ići dalje zavisiće i od rekonstrukcije vlade, zato smo i išli u taj proces”, rekao je Dačić.
Poslanici se o novim ministrima izjašnjavju prozivkom.

Izvor: Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO