Završna promocija Bošnjačke stranke u Rožajama

“Rožaje je bastion Bošnjačke stranke (BS) i zato u nedelju jače nego ikada treba pokazati odanost BS, jer glas za BS je glas za promjene. Bošnjački narod i BS su na referendumu 21. maja izgradili nezavisnost Crne Gore, hoću da 25. maja BS gradi multietničko, građansko Rožaje. Vi dobro znate da se BS na državnom nivou zalaže za zastupljenost Bošnjaka u institucijama sistema. Od 26. maja, BS će raditi i na zastupljenosti Albanaca, Crnogoraca, Srba i ostalih, da vratimo dostojanstvo i ponos Rožajama koje smo prije tridesetak godina imali“, poručio je u Rožajama nosilac liste BS Rafet Husović.

On je kazao da su manjinski narodi čvrst oslonac i temelj nezavisne Crne Gore, a da je BS stožer vlasti na državnom nivou.

“Povezaćemo novu vlast i lokalnu samoupravu sa Vladom CG, dijasporom, susjednim opštinama i zemljama širom Evrope jače nego ikada. Koristim priliku da se zahvalim našoj dijaspori na podršci i obećavam im da će svoj kapital moći da ulože u Rožajama. Imaćete u lokalnoj upravi partnera, budite prvi investitori jer ste bili 25 godina donatori”, rekao je Husović.

BS očekuje da će osvojiti najmanje 20 mandata, nakon čega će “napraviti lokalnu upravu koja će biti dostupna svim građanima, mjesnim zajednicama, studentima, penzionerima i licima sa invaliditetom”.

“Vidio sam ovdje jedan transparent “Podgorica uz Rožaje u koje se vjeruje”. I treba da je Podgorica uz Rožaje, jer je Rožaje decenijama bilo uz Podgoricu. Očekujem od novog gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da pomogne Rožajama i vrati ono što je Rožaje dalo Podgorici. Obećavam vam da će Rožaje uspostaviti jako dobru saradnju sa Podgoricom”, rekao je Husović.

On je istakao da BS ima dobru saradnju sa Islamskom zajednicom (IZ), a da je jaka islamska zajednica garant opstanka i stabilnost mira u Crnoj Gori.

“Zato podržimo jedinstvenu IZ. Pozivam političku grupaciju koja neće osvojiti ni jedan mandat, a obzirom da je većina tih ljudi učestvovala u projektu stvaranja BS, da se nakon izbora vrate BS, da se nakon izbora vrate BS jer im je ovamo i mjesto. Pozivam ih da zajedno gradimo jedinstvenu IZ i jedinstvo Bošnjaka”, rekao je Husović.

Kurtagić: DPS od Rožaja napravila najsiromšniju opštinu u Crnoj Gori

Predsjednik OO BS Husein Kurtagić je kazao da nije istina ono što pričaju politički konkurenti da ako izgubi DPS izgubiće i građansko Rožaje.

“Ja tvrdim da ako izgubi DPS, dobiće Bošnjaci, dobiće Albanci, dobiće Crnogorci, dobiće Srbi”, rekao je Kurtagić.

Prema njegovim riječima, vlast na čelu sa rožajskom garniturom DPS je od Rožaja napravila najsiromašniju opštinu u Crnoj Gori.

“Oni su nanijeli više štete gradu nego bilo koja prirodna katastrofa”, rekao je Kurtagić.

Odbornički kandidat Mirsad Azemović je kazao da je “politička konkurencija pokušala svim sredstvima da zaustavi proces promjena koji je započet još na parlamenratnim izborima”.

“Oni preko dvadeset godina samostalno vrše vlast u Rožajama i htjeli bi i dalje jer ne mogu da se odreknu privilegija koje su sebi napravili a sve na štetu građana. Naša je građanska dužnost da ih smijenimo jer mi, za razliku od njih, volimo Rožaje i naš narod”, rekao je Azemović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO