Zindović primio porodice žrava iz voza 671

Prijepolje – Danas se navršavaju 24 godine od zločina u Štrpcima, u kome su pripadnici Vojske Republike Srpske ubili 20 civila nesrpske nacionalnosti koje su prethodno izveli iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar.
Tim povodom u opštini Prijepolje održan prijem za porodice žrtava. Predsjednik Dragoljub Zindović sa saradnicima istakao da je lokalna samourapva uradila sve što je mogla, od podizanja spomenika do pomoći žrtvama u ostvarivanje svojih prava. Dodao da je njihov zadatak da se otkriju zločinci i uputio poruku da se ovakav zločin nikada više ne dogodi.
U ime predstavnika vlade Srbije prisutan je bio državni sekretar gospodin Zaim Redžepović koji je u neformalnom razgovoru pružio podršku porodicima žrtava.
Ova godišnjica posebna i po tome što po prvi put opštinske vlasti i nacionalne institucije Bošnjaka zajedno organiziraju komemoraciju.
Žrtve zločina su Esad Kapetanović, Ilijaz Ličina, Fehim Bakija, Šećo Softić, Rifat Husović, Halil Zupčević, Senad Dječević, Jusuf Rastoder, Ismet Babačić, Toma Buzov, Adem Alomerović, Muhedin Hanić, Safet Preljević, Džafer Topuzović, Rasim Ćorić, Fikret Memović, Fevzija Zeković, Nijazim Kajević, Zvjezdan Zuličić i jedno nepoznato lice.
Tijelo Halila Zupčevića pronadjeno je krajem 2009. godine u selu Sjedača na obali jezera Perućac, a posmrtni ostaci Rasima Ćorića, Jusufa Rastodera i Ilijaza Ličine nadjeni su u istom jezeru 2010. godine, dok se za ostalim tijelima i dalje traga.
Za zločin u Štrpcima pravnosnažno je osudjen samo Nebojša Ranisavljević pred Višim sudom u Bijelom Polju.

Izvor/Sana

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO