Zukorlić formirao BDZ u Crnoj Gori bez predznaka Sandžak

Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) i zvanično je registrovana kao nova politička partija u Crnoj Gori, a na osnovu Rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

20131009-135553.jpg

Naime, 30. septembra u Podgorici je u Registar političkih partija upisana nova partija pod nazivom „Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori“, sa sjedištem u Rožajama.
Statut i Program partije su usvojeni na Osnivačkoj skupštini održanoj 4.septembra, a stranka je organizovana kao odgovor na sve izraženije potrebe za ozbiljnijim i konstruktivnijim djelovanjem u cilju ostvarivanja prava ljudi koji žive u Južnom Sandžaku i cijeloj Crnoj Gori, piše Sandžak pres.
Ubrzo će građanima i zvanično biti predstavljen usvojeni Statut i Program partije koji će se u prvom redu zalagati za evropski trend prekogranične saradnje, u vidu regionalizma kojim bi se stekli uslovi za oporavak tog područja.
BDZ je politička stranka čiji je cilj očuvanje prirodnog prava svakog čovjeka, i u tom smislu, posebno očuvanja prava nacionalnog identiteta Bošnjaka u svjetlu tradicionalnih, moralnih, duhovnih i univerzalnih vrijednosti, u političkom i privrednom ambijentu dostojnog čovjeka.
BDZ je stranka centra sa uravnoteženim odnosom prema tradicionalnim vrijednostima, socijalnoj pravdi i slobodnom tržištu. Srednji put je uvjet ravnomjernog razvoja društva na personalnom, porodičnom i kolektivnom nivou.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO