Zukorlić i Ugljanin sklopili savez?!

Novi Pazar – Stranačka pregrupisavanja na republičkom nivou nisu mimoišla ni Novi Pazar, gde se uveliko spekuliše o političkom savezu Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina.

Zukorlić i Sulejman Ugljanin
Zukorlić i Sulejman Ugljanin

VELIKA stranačka pregrupisavanja na republičkom nivou nisu mimoišla ni Novi Pazar, gde se uveliko spekuliše o političkom savezu Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina

Prema našim saznanjima, formiranje koalicije između Bošnjačke demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije nije na dugačkom štapu, a cilj ovog pakta bila bi promena vlasti u Pazaru i u još nekim gradovima u Sandžaku.

U dva tabora, zasad, ne žele da javno priznaju da su voljni da uđu u politički „zagrljaj“, ali očigledno je da „ima dima“.

Tako Jahja Ferhatović, predsednik BDZ, tvrdi da od SDA nisu dobili nikakvu ponudu za saradnju:

– Uslov svih uslova je jedinstvena Islamska zajednica i ukidanje paraverske tvorevine Adema Zilkića, koju je SDA svojevremeno proizvela. Takođe, uslov je i beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

zilkic-i-zukorlic

Iz SDA danima kritikuju aktuelnu vlast u Novom Pazaru koju čine Sandžačka demokratska partija (SDP), Sandžačka narodna partija (SNP) i Srpska napredna stranka (SNS), a Ugljanin već mesecima najavljuje promene u lokalnoj samoupravi i smene u policiji, pravosuđu…

I upravo je u tim najavama temelj za poslednje spekulacije o mogućem dogovoru Ugljanina sa muftijom, mada je rušenje aktuelne garniture u Pazaru vrlo komplikovana matematička operacija.

 

Izvor: Vecernje novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO