Zvezda pobedila Partizan nakon produžetaka (86:83)

30

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle produžetka ekipu Partizana rezultatom 86:83 u derbi meču 8. kola regionalne ABA lige.

Partizan i Zvezda posle osmog kola imaju skor od šest pobede i dva poraza, kao i zagrebačka Cedevita.

Partizan je krenuo u meč sa zakucavanjem Milutinova, a uzvratio je Katić. Usledile su dve trojke Milosavljevića i Partizan je u 4. minutu poveo s 10:6. Usledio je period odlične igre crno-belih, koji su serijom od 7:2 u 6. minutu stigli do vođstva od 17:8.

Crno-beli su nastavili sa dobrom igrom i početkom druge četvrtine, a prednost Partizana kretala se od sedam do devet poena. Organizaciju igre Partizana preuzeo je Boris Dalo, koji se nije baš najbolje snalazio u ovoj poziciji pošto su igrači Zvezde konstantno vršili pritisak na njega. Zvezda je prvom trojkom Dženkinsa u 13. minutu smanjila vođstvo Partizana na 27:21. Zvezda je poenima Dženkinsa i Marjanovića u 15. minutu došla na minus 4 (30:26).

Treća četvrtina je počela trojkama Bogdanovića sa jedne i Dženkinsa sa druge strane. Usledilo je potom prvo vođstvo Zvezde, ali je Partizan uspeo da ponovo stigne do minimalne prednosti. Bogdanović i Milosavljević su potom doneli Partizanu plus 6.

Zvezda je poslednju četvrtinu počela trojkom Dženkinsa. Kinsi je u igri, iako se teško kreće. Crveno-beli su u 33. minutu smanjili na 60:59. Crno-beli još bez koša u ovoj četvrtini. Lovernj je bio precizan sa slobodnih bacanja, a Blažič je trojkom u 35. minutu doneo prednost Zvezdi od 64:62.

Lovernj je izjednačio na nekoliko sekundi pre kraja na 73:73, a klupa Zvezde je zatražila tajm-aut. Simonović je potom promašio trojku za pobedu.

Prve poene u produžetku postigao je Marjanović za Zvezdu sa linije slobodnih bacanja. Usledili su promašaji igrača Partizana, a Zvezda je trojkama Nelsona i Blažiča uspela da dođe do plus 6 (81:75). Zvezda je potom održala prednost, a Partizan je uspeo da smanji na 83:81 na 35 sekundi pre kraja. Usledila je potom neizvesna završnica u kojoj se bolje snašla Zvezda i zasluženo je stigla do pobede od 86:83.

SandzakHaber.net / Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO