Zvezda pregazila Pazarce 5:1 – loš dan na Marakani

Samo dva minuta kasnije Novi Pazar kažnjava letargiju u odbrani domaćih i stiže do počasnog gola. Strelac je bio rezervista Petar Jelić koji je u igru ušao na startu drugog dela igre. Petnaest minuta pre kraja Pazarci smanjuju na 5:1!

MILOŠ NINKOVIC, EMIR LOTINAC

Nastavlja Zvezda da rešeta mrežu Nemanje Supića. Mrđa je u 72. minutu ušao u šesnaesterac gostiju, sačekao da vidi može li nekome da asistira, a kada je uvideo da se nalazi u dobroj poziciji da šutira zakucao je loptu u gornji levi ugao Novog Pazara za 5:0!

Imao je strelac četvrtog gola novu priliku da zatrese mrežu novog Pazara ali se obrukao prebacivši gol sa tri, četiri metra. Uteha je stigla od linijskog arbitra koji je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd pa je bruka bila manja jer gol ne bi važio da ga je Mrđa postigao.

Jalova je bila inicijativa Novog Pazara jer je već u 55. minutu Dauda povukao kontru, asistirao Pečniku koji pogađa stativu, a odbijenu loptu Ninković je odložio Mrđi koji iz trećeg puta uspeva da je pošalje iza leđa Supića za prednost domaćih od 4:0!

Počelo je drugo poluvreme na “Marakani” a gostujući sastav pokušao je bezuspešno da napadačkom igrom dođe do gola koji bi im dao, kakvu-takvu, nadu da mogu barem do remija.

Taman kada je arbitar Danilo Grujić želeo da pošalje igrače u svlačionicu Abiola Dauda pogodio je glavom mrežu golmana Novog Pazara i praktično rešio pitanje pobednika na današnjem meču jer Zvezda posle prvih 45 minuta vodi sa 3:0!

Od sredine prvog dela utakmice opao je tempo igre na “Marakani” pa se ne dešava ništa vredno pomena. Zvezda je zadovoljna vođstvom a gosti ne uspevaju da dođu do gola iako pokazuju želju da se vrate u meč.

Iz kornera koji je usledio posle akcije Novog Pazara došlo je do ozbiljnog sudara Nina Pekarića i kolena istrčalog Bajkovića pa je štoper gostiju doživeo nok-aut zbog kojeg je morao da napusti “Marakanu” u sanitetskom vozilu.

Pripretio je Novi Pazar preko Protića u 23. minutu ali je Bajković uspeo da interveniše i spreči goste da se vrate u meč.

Samo deset minuta kasnije Zvezda dolazi do drugog gola. Pečnik je probio po desnoj strani, uputio loptu u peterac gostiju, gde se nalazio spremni Dauda koji je rutinskim potezom matirao Supića za 2:0!

Grešku golmana Supića iskoristio je Milijaš u osmom minutu, pa je iz slobodnog udarca pogodio bliži ugao golmana Novog Pazara i doveo Zvezdu u prednost od 1:0!

Počeo je meč na “Marakani” a gosti iz Novog Pazara prvi su pripretili već u drugom minutu. Vidaković se našao u izglednoj poziciji ali je Bajković dobrim postavljanjem sačuvao mrežu i sprečio još jedan šokantan početak utakmice za ekipu Slaviše Stojanovića.

Nakon poraza od Čukaričkog, pauze u šampionatu i svega što se izdešavalo tokom prethodnih desetak dana u Ljutice Bogdana, izabranici Slaviše Stojanovića pokušaće da pobedom nad Novim Pazarom, donekle, vrate mir u kuću i vrate se u borbu za zvanje jesenjeg prvaka.

Crvena zvezda – Bajković, Vešović, Mijailović (od 85’ Petković), Arauho, Krneta, Kovačević, Pečnik, Milijaš, Ninković, Mrđa (od 88’ Gogić), Dauda (od 76’ Kasalica)

Novi Pazar – Supić, Đorđević, Protić, Pekarić (27’ Vuković), Lazarević, Obrovac, Lotinac, Kecap, Rusmir, Arsenijević, Vidaković (od 46’ Jelić)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO