Zvezda se vratila u život pobedom nad Novim Pazarom

FKNP

Posle bolnog remija sa Radom, koji je prilično uzdrmao šanse u šampionskoj trci i učinio da one gotovo nestanu, fudbaleri Crvene zvezde su na Marakani u okviru 18. kola Jelen Superlige savladali Novi Pazar sa 3:0 golovima Milivojevića, Mudrinskog i Milijaša.

Trener Aleksandar Janković je odlučio da na ovom meču startnu postavu čine Bajković, Vešović, Mladenović, Pantić, Petković, Milijaš, Milivojević, Savićević, Lazović, Milunović, Mudrinski, a upravo je ofanzivni deo ekipe u dva minuta nokautirao rivala.

Dok su “delije” pravile novu spektakularnu atmosferu, pokazujući pesmom ali i brojnim transparentima odanost klubu koji je u teškoj finansijskog situaciji, crveno-beli su najpre promašivali šanse, a potom ih ekspresno pretvorili u pogotke.

Prvi je u 32. minutu postigao Luka Milivojević, prelepim lobom nakon što ga je “iz prve”, izbegavši start čuvara, proigrao Darko Lazovi.

Samo dva minuta kasnije posle šuta Milijaša i odbrane golmana Marka Jankovića, Mudrinski se našao na pravom mestu i odbitak sproveo u mrežu Pazaraca. Bio je to prvi prolećni gol najboljeg strelca Zvezde u ovoj sezoni, njegov deseti u sezoni 2012/2013.

Nedugo nakon tog pogotka kiša je počela da pada sve jače, pa je ritam splasnuo, dobrim delom i zbog činjenice da se Pazarci nisu oporavili od šoka, a Zvezda “povukla ručnu”, zadovoljna što je publika prilično srećna.

Zvezda je ofanzivno počela i drugo poluvreme, a prvi šut uputio je Milunović i to prilično neprecizno, iskosa sa više od 20 metara. Usledio je lep slalom asistenta kod prvog gola, Lazovića, a onda šut koji je, odbijen, loptu poslao u spoljni deo mreže.

Ipak, nije se previše dugo čekalo na novi pogodak. Igrao se 62. minut kada je iskosa sa desne strane, sa više od 20 metara Milijaš uputio udarac a lopta se, posle odskoka pred golmanom, zakoprcala u mreži Novog Pazara – 3:0.

Nakon što su šansu dobili Kadu (umesto Savićevića) a onda i po prvi put u takmičarskom meču mladi Stefan Mihajlović (umesto Mudrinskog), u 82. minutu za Crvenu zvezdu je debitovao 25-godišnji nigerijski napadač Abiola Dauda, koji je odmenio Milunovića.

Ipak, ni on, ni njegovi saigrači, po prilično upornoj kiši nisu uspeli da po četvrti put obraduju publiku pogotkom, a ta publika je većim delom utakmice ipak gledala više borbeni, ne i toliko zanimljiv duel. Ono što je, međutim, mnogo važnije za Zvezdu u ovom trenutku od gol-razlike je kakva-takva rezultatska stabilnost, odnosno bar jedan problem manje u velikoj krizi u kojoj se klub nalazi.

 

Jelen Superliga, 18. kolo
Subota:

BSK – Vojvodina 3:3 (2:1)
(Ademović 14, 35, Nuhi 71p – Oumaru 40, 79p, Kosović 90+5)

Hajduk Kula – OFK Beograd 3:0 (3:0)
(Rusmir 5, Adamović 9, Sekulić 18)

Smederevo – Rad 1:1 (1:0)
(Sikimić 34 – Luković 90)

Spartak – Javor 1:1 (1:0)
(Čović 26 – Đorđević 90)

Donji Srem – Sloboda Point 0:0
Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

(Milivojević 32, Mudrinski 34, Milijaš 62)
Jagodina – Partizan 0:1 (0:1)

(Kojić 45)
Nedelja:
13:00 Radnički 1923 Kragujevac – Radnički Niš

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO